Ingrediente:
- 2 ouă
- o cană apă minerală
- un dovlecel potrivit
- 2-3 linguri de ulei
- mărar
- pătrunjel
- sare, piper
- o cană făină
- caşcaval ras (câte 2 linguri pentru fiecare clătită)
Mod de preparare:
Pentru început, vom curăţa dovlecelul, îl râdem, iar apoi vom presăra puţină sare peste el şi îl vom lăsa să îşi scurgă zeama. Într-un bol, vom amesteca ouăle cu un praf de sare şi unul de piper, peste care vom adăuga apă minerală, uleiul şi faina. Se mixează aceasta compoziţie până vom obţine un amestec cu un aspect omogen. Peste amestecul obţinut vom adăuga dovlecelul râs şi verdeaţă tocată mărunt. Aceasta compoziţie va sta la frigider pentru 20-25 de minute, timp în care dăm pe răzătoare caşcavalul.
► Citește și Preparate pe care nu le refuză niciun mofturos: 18 farfurii irezistibile
Urmează să pregătim clătitele. Cu o lingură turnam din compoziţie în uleiul încins, formând cercuri potrivite. Se rumenesc pe o parte şi pe altă pană capăta o culoare galben-arămiu. Ori le putem coace în cuptor, într-o tavă tapetată cu unt ori pe hârtie de copt.
Cât timp clătitele sunt calde, le vom umple cu caşcavalul ras şi le vom împături pentru a fi servite.
Poftă bună!