Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Cum poți folosi pompa de sân cu mai mare uşurinţă. Trucuri pentru mămici

0
Cum poți folosi pompa de sân cu mai mare uşurinţă. Trucuri pentru mămici
Pentru proaspetele mămici care alăptează primele săptămâni pot fi haotice. Pentru că stau la dispoziția puiului de om aproape non-stop. Tocmai de aceea o pompă de sân este de mare ajutor, chiar dacă nu este un dispozitiv la îndemâna oricui. Te regăsești în această situație? Iată câteva trucuri care îți pot fi de folos!

În acest moment, pe piață, există o ofertă largă a acestui dispozitiv, vezi diferite modele de pompe pentru sân. Dacă ai ales deja un model, iată câteva trucuri care te pot ajuta.

 

Pomparea întreruptă

Timp de o oră, încearcă să foloseşti pompa pentru 10 minute şi apoi să faci 10 minute pauză. După care iar foloseşti pompa pentru 10 minute urmate de o pauză. Şi tot aşa. Astfel, este posibil să strângi mai mult lapte  deoarece, prin acest mod, stimulezi corpul să producă mai mult.

 

Relaxează-te!

Este normal să fii încordată, însă corpul produce mai mult lapte atunci când este relaxat. Prin urmare, când folosești pompa, pune muzică în surdină. Sau niște video-uri cu imagini liniștitoare pe YouTube.

 

Ține un lucru al bebeluşului lângă tine

Există situații în care folosești pompa, iar prichindelul tău nu este lângă tine. Este bine ca în astfel de momente să ai ceva al bebeluşului cu tine. Pentru că bebeluşul este cel care stimulează producţia de lapte.

 

Încearcă mai multe variante

Poate utilizezi pompa de sân de trei ori pe zi. Încearcă să o foloseşti de două ori şi vezi dacă nu cumva reuşeşti să strângi aceeaşi cantitate de lapte şi astfel.

 

Cum păstrezi laptele

Nu păstra laptele muls în cantităţi mari. Dacă bebeluşul mai cere îi mai poţi da o altă cantitate din frigider. Este păcat însă să păstrezi laptele în cantităţi mari pentru că o mare parte din el se va arunca. Şi ştii cât de greu se obţine!

 

O rutină fixă

Nu lăsa folosirea pompei la întâmplare, pentru când îţi aduci aminte. Cel mai bine este să îţi stabileşti un program, cu ore fixe. Eventual ţi-l notezi şi în telefon, ca să te atenționeze când este nevoie.

 

Foloseşte pompa când eşti cu bebe

Chiar dacă ai impresia că nu poţi face nimic, pentru că eşti tot timpul întreruptă, acesta este cel mai bun moment. Când eşti lângă bebeluş laptele curge mai bine. Profită de momentele când doarme. Și roagă pe altcineva să se ocupe de nevoile urgente, în timp ce tu eşti acolo, dar foloseşti pompa.

 

Masaj

Dacă nu reuşeşti să scoţi mult lapte este posibil ca un mic masaj al sânilor înainte de a folosi pompa să te ajute.

 

Momentul potrivit, după duș

Cel mai bun moment pentru a folosi pompa este când ieşi de la duş, întrucât sânii sunt încălziţi.

 

Sutiene speciale

Există sutiene speciale pentru pompă, diferite de cele pentru alăptat. Ele au numai o mică gaură în dreptul mamelonului. Dacă nu vrei să cumperi unul, poţi tăia o gaură într-un sutien mai vechi.


Foto: Freepik

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus