Ingrediente
- 300-400 grame de cireşe fără sâmburi
- 100 de grame de făină
- 100 de grame de zahăr pudră
- 4 ouă mari
- 250 ml de lapte
- 75 de grame de unt
Mod de preparare
Se unge cu unt în strat gros o tavă de cuptor. Apoi bate ouăle cu zahărul câteva minute. Adăugă laptele şi amesteca bine. Urmează faina. Totul se omogenizează bine cu ajutorul unui ţel în formă de pară ca să nu facă cocoloaşe. La final, adăugă untul topit dar bine răcit.
Pune cireşele în vasul care merge la cuptor, apoi adăugă crema de clafoutis.
Se coace la 180 grade Celsius, aproximativ 25 minute sau mai mult, în funcţie de mărimea tăvii.
După ce s-a copt, se scoate din cuptor şi se lasa să se aşeze. Trebuie să dea înapoi pentru a avea consistenta specială: între budinca şi cremă de zahăr ars.
La final, se pudrează cu zahăr şi se serveşte simplă sau cu sos de vanilie ori frişcă. Ori alături de o cupă de îngheţată!
Sursa: bbc.co.uk
Dacă ai ceva temeri, uite un video care te poate ajuta: