Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Clafoutis cu cireşe: O reţetă rapidă, simplă, pe placul tuturor

0
Clafoutis cu cireşe: O reţetă rapidă, simplă, pe placul tuturor
Nu există vară fără cireşe! Iar cei mici adoră fructele roşii, mai ales dacă ei sunt cei care le culeg direct din copaci, nu?! De parcă noi, părinţii, nu ne-am dat în vânt după căţăratul prin cireşi, chiar şi la vârsta noastră! Revenind la cireşe, dacă tot a început sezonul lor, ce ar fi să pregăteşti cu juniorii tăi un desert delicios şi foarte uşor de preparat? Iată o reţetă de clafoutis cu cireşe…

Ingrediente

  • 300-400 grame de cireşe fără sâmburi
  • 100 de grame de făină
  • 100 de grame de zahăr pudră
  • 4 ouă mari
  • 250 ml de lapte
  • 75 de grame de unt


 Mod de preparare

Se unge cu unt în strat gros o tavă de cuptor. Apoi bate ouăle cu zahărul câteva minute. Adăugă laptele şi amesteca bine. Urmează faina. Totul se omogenizează bine cu ajutorul unui ţel în formă de pară ca să nu facă cocoloaşe. La final, adăugă untul topit dar bine răcit.

Pune cireşele în vasul care merge la cuptor, apoi adăugă crema de clafoutis.

Se coace la 180 grade Celsius, aproximativ 25 minute sau mai mult, în funcţie de mărimea tăvii.

După ce s-a copt, se scoate din cuptor şi se lasa să se aşeze. Trebuie să dea înapoi pentru a avea consistenta specială: între budinca şi cremă de zahăr ars.

La final, se pudrează cu zahăr şi se serveşte simplă sau cu sos de vanilie ori frişcă. Ori alături de o cupă de îngheţată!

Sursa: bbc.co.uk

Dacă ai ceva temeri, uite un video care te poate ajuta:

 

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus