Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Secret Santa: Trucuri pentru începători

0
Secret Santa: Trucuri pentru începători
Indiferent că vorbim de locul de muncă, școală ori chiar acasă, în familie, Secret Santa a cucerit și Crăciunul românesc, mai ales în ultimii ani. Ești la prima experiență de gen? Și un buget modest, în plus nici nu prea știi ce-i place respectivului / respectivei... Ce poți face în această situație? Iată câteva trucuri care îți pot fi de mare ajutor...

Secret Santa... Toată lumea dăruieşte şi primeşte daruri utile, amuzante, dulci sau de sezon! Cam așa ar trebui să funcționeze această activitate specifică Crăciunului, însă nu tuturor le iese prea bine... 

Cadourile “secrete” reprezintă un nou motiv de distracţie pentru unii, în timp ce pentru alţii este o metodă eficientă de socializare. 

În prezent, există două variante de „joc”: fie prin tragerea la sorţi a numelui destinatarului (în cazul în care este un număr mic de persoane care participă), fie printr-o tombolă. În cel de-a doilea caz, fiecare îşi numerotează cadoul, şi, după ce toate darurile vor fi aşezate într-un loc, pe rând, toate lumea va extrage un bileţel cu un număr, mergând apoi să îşi „ridice” pachetul corespunzător. Trebuie să ştii că, de obicei, există o limită de preţ în care toţi participanţii se vor încadra, pentru că valoarea cadourilor să fie aproximativ aceeaşi!

Secret Sanata vine la „pachet” și cu temeri, mai ales în rândul începătorilor... Dacă tragi la sorţi persoana pe care o detești cel mai mult? Sau tocmai pe cea care ți-a căzut cu tronc?! Noroc că totul este secret!

Cum faci alegerea potrivită? Mai ales dacă nu-ţi cunoşti prea bine „victima” şi habar nu ai ce să-i cumperi? Mai jos, regăsești câteva trucuri care te pot transforma într-un veritabil ajutor de Moș Crăciun. Secret, bineînețeles!


Ia exemplu de la Sherlock Holmes!

După ce ai aflat cine este persoana căreia trebuie să-i faci un cadou, e vremea să te transformi într-un fel de Sherlock Holmes. Mai precis, să observi mai bine persoana respectivă: cum se îmbracă, ce accesorii preferă – inelele, cerceii, colierele pot fi soluţia ideală!, ce muzică ascultă, ce dulciuri consumă, ce hobby-uri are, dacă este părinte... Iar dacă persoana care ți-a fost repartizată este o urmașă a Evei, atunci poți alege dintr-o mulțime de produse de îmbrăcăminte pentru femei. Și nu uita, dacă e vorba despre o proaspătă mămică, un bax de scutece la un preț bun e întotdeauna o idee bună! Iar dacă destinatarul cadoului tău secret este un bărbat, pasionat de SF, caută cele mai bune oferte lego star wars... și succesul va fi garantat!


Urmărește-i conturile de socializare

Pe Facebook, ai toate şansele să găseşti o idee în profilul celui căruia trebuie să-i faci un cadou. Vezi la ce a dat “Like” în ultima perioadă, ce a “Share”-uit sau ce dorinţe a dezvăluit în postările sale! E de la sine înțeles că treci peste cele legate de maşini, genţi scumpe, pantofi Louboutin şi vacanţe în Seychelles! 


Atenție la buget!

De altfel, una dintre provocările Secret Santa este să respecţi bugetul stabilit, chiar dacă acesta poate fi şi 50 lei, sau chiar mai puţin. Tentaţia de a cumpăra ceva mai scump, doar pentru că ţi-a plăcut ţie cadoul respectiv, este foarte mare. Însă ar fi bine să te abții și să te gândești și la restul cadourilor pe care le mai ai de cumpărat. 


Decide ce vrei să cumperi. Nu schimba ideea pe parcurs! 

Ar fi bine să ştii deja ce vrei să cumperi înainte de a te duce la cumpărături. Pentru că, odată ce ai ajuns în magazine, oferta este atât de variată încât  îţi va distrage atenţia de la scopul vizitei: alegerea cadoului de Secret Santa. Prin urmare, respectă decizia pe care ai luat-o... acasă!


Cel mai important sfat!

Dacă nu ai nimerit cel mai inspirat cadou de Secret Santa… Nu intra în panică! Nu ai de ce pentru că... Totul e secret!

Foto: Freepik


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus