A venit, în sfârșit, primăvara și, cu siguranță, veți petrece mult mai mult timp în aer liber. Însă, când programul nu-ți va permite să ieși cu juniorii în parc, un loc de joacă doar pentru ei, acasă, ar fi cea mai bună soluție. Unde poți amenaja un astfel de loc? În balcon.
Dacă locuiești la bloc, iar apartamentul tău are cel puțin două balcoane, poți transforma unul dintre ele într-un loc de joacă pentru prichindeii tăi. Și îți poți rezerva și ție un colțișor special, în care să citești ori să ai grijă de plantele tale, dacă spațiul îți permite, bineînțeles!
Însă , înainte de a da iama prin magazinele de bricolaj, după șezlonguri, canapele ori alte piese de mobilier de grădină ar fi bine să te ocupi de aspectele... tehnice ale locului. Primul punct pe listă... placare balcon interior. Trebuie să te asiguri că este foarte bine izolat.
Apoi, poți începe cu decorarea! În funcție de buget, dar ținând cont de felul balconului (deschis ori închis), poți apela la o lavabilă colorată, cărămidă aparentă, lambriuri de lemn, ori dacă ți-a mai rămas din rolele de tapet dormitoare le poți folosi din plin.
Recomandare! În cazul unei terase deschise și destul de generoasă ca dimensiuni, amplasarea unei umbrele de soare este mai mult decât necesară. O ladă cu nisip, un tobogan din plastic ori chiar o mică piscină gonflabilă s-ar potrivi perfect!
Totodtă, în cazul unui balcon deschis, ar trebui să eviţi mobilierul din lemn sau, dacă îţi doreşti totuşi astfel de componente ar trebui să alegi materiale rezistente, bine întreţinute, pe care să nu le expui prea mult condiţiilor meteo nefavorabile. Indicat ar fi să optezi pentru mobilier, elemente de decor şi alte obiecte pe care le consideri necesare amenajării acestui spaţiu confecţionate din materiale solide şi rezistenţe, precum metalele, spre exemplu.
În ce privește un balcon închis, poți alege mult mai ușor mobilierul și elementele de decor. Pentru că nu vor fi expuse intemperiilor, ca în cazul unei terase deschise.
Ține cont că vine vara, prin urmare numărul insectelor va crește. Instalarea unor plase de țânțari este mai mult decât necesară. Iar sursele de iluminat pot fi și unele pe baterii ori încărcare solară. Există numeroase modele pe piață din care poți alege. Ba chiar sunt mai indicate decât clasicele felinare cu lumânări... copiii au tendința de a se juca cu focul.
Pe lângă jucăriile preferate, dacă spațiul este generos, poți amenaja chiar și o mică bibliotecă pentru juniori. Câeva rafuturi, un fotoliu puf ori un șezlong colorat... și gata!
Te poți inspira din galeria foto cu idei preluate de pe Pinterest!
Spor la treabă și lasă-ți imaginația liberă!