Ce este scorțișoara?
Acest condiment este scoarța unui copac ce crește în câteva țări precum China, Egipt, India, Vietnam, Brazilia și Sri Lanka, fiind disponibilă sub formă tubulară sau pulbere. Gustul aromat-cald al scorțișoarei o face mai potrivită pentru a fi consumată iarna, chiar dacă este disponibilă întreg parcursul anului. Scorțișoara are un conținut ridicat de antioxidanți și este bogată în magneziu, fibre, fier și calciu.
Ce substanțe nutritive conțin 2 lingurție de scorțișoară?
- 45.5% din necesarul zilnic de magneziu
- 11% din necesarul zilnic de fibre
- 5% din necesarul zilnic de calciu
► Citește și Dovleacul, cea mai bună sursă de vitamina A pentru copii
Beneficiile consumului de scorțișoară pentru sănătate
Este foarte important să consumăm scorțișoara în cantități moderate, mai ales în cazul copiilor! Iată ce beneficii mportante poate aduce consumul de scorțișoară organismului uman:
- are efect antioxidant
- luptă împotriva bacteriilor și este un conservant alimentar natural foarte bun
- are proprietăți antifungice (de exemplu creează un mediu nepropice candidei)
- prin proprietățile antivirale și antimicrobiene stimulează funcționarea sistemului imunitar; de exemplu, copiii pot consuma scorțișoara (pulbere sau ulei esențial) cu miere de albine în lupta împotriva răcelilor și gripei
- ajută la stabilizarea nivelului de zahăr în sânge (poate ajuta în tratarea diabetului)
- are efect de anti-coagulare a sângelui
- mirosul de scorțișoară stimulează funcția cognitivă și are efecte benefice asupra memoriei; poți adăuga adăugați puțină scorțișoară în laptele de dimineață pe care în consumă juniorul
Când se poate introduce scorțișoara în alimentația copilului?
Se recomandă introducerea scorțișoarei în alimentația diversificată după vârsta de 7 luni. Recomandarea are mai mult legătură cu prevenirea unor eventuale dificultăți de digestie și nu cu posibile reacții alergice.
Atenție! Inhalarea scorțișoarei este un adevărat pericol pentru copii pentru că este un condiment obținut din scoarță de copac și conține fibre celulozice care nu se rup ușor. Cercetările arată că atunci când scorțișoara ajunge în plămâni, provoacă leziuni, iritații severe și spasme.
Sursa: Health.com