Ingrediente:
- 1 kg făină
- 250 gr zahăr
- 450 gr lapte
- 5 ouă
- 60 gr drojdie
- 300 gr unt belgian
- 500 gr nucă
- 200 gr rahat
- 150 gr ciocolată belgiană
- 30 gr portocală confiată
- 30 gr coajă de lămâie
Mod de preparare:
Se amestecă drojdia cu 100 ml lapte şi trei linguri cu făină şi se lasă compoziţia să crească la cald până îşi dublează volumul. Laptele se fierbe împreună cu zaharul, apoi se amesteca până se dizolvă. Gălbenuşurile se freacă cu praful de sare.
Apoi se pune făina într-un vas şi se toarnă pe rând, amestecând: gălbenuşurile, laptele împreună cu zahărul topit şi untul, portocala confiata. Se frământă bine până se obține un aluat omogen, consistent şi elastic. Compoziţia astfel obţinută se lasă la dospit circa o oră.
Se ia apoi o bucată de aluat, se întinde bine, se pune peste crema de nuci cu ciocolată belgiană, rahat și stafide și se rulează. Rulada obţinută astfel se secționează în două pe lungimea sa şi cele două părţi astfel obţinute se împletesc și se ung cu ou.
Se pun apoi într-o formă tapetată în prealabil cu unt şi făină și se lasă la dospit aproximativ doua ore.
Când aluatul a crescut se dă tava la cuptor pentru circa 45 de minute - 1 oră la 160 grade.