Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

O altfel de școală! Instituția în care elevii învață pe biciclete, în loc de bănci

0
O altfel de școală! Instituția în care elevii învață pe biciclete, în loc de bănci
Indiferent de sistemul de învățământ ales, de stat ori privat, orice sală de curs are un anumit mobilier: catedră, tablă și bănci. Doar că, într-o școală din Carolina de Nord, lucrurile stau altfel. Băncile au fost înlocuite cu… biciclete.

Potrivit statisticilor, elevii petrec, în medie, cam 6 ore pe zi în sălile de curs, iar statul în bănci atât de mult timp poate afecta sănătatea și productivitatea copiilor. Tocmai de aceea o școală din Winston-Salem, Carolina de Nord, a instalat biciclete în sălile de clasă pentru ca elevii să poată face mișcare în timp ce învață. Experimentul a început acum cinci ani, iar una dintre săli are acum îndeajuns de multe biciclete cât pentru o clasă întreagă. 


► Citește și 7 beneficii mai puțin cunoscute ale mersului cu bicicleta pentru copii


Cum se desfășoară o oră de curs într-o astfel de clasă? Elevii citesc, învață în timp ce pedelează, concentrându-se astfel mult mai ușor asupra noțiunilor pe care profesorii le predau. Și nu doar elevii pedalează! Chiar și cadrele didactice pedalează în timp ce predau.
► Citește și Începe școala! 5 accesorii pe care le poți confecționa împreună cu juniorul tău


Sistemul a mai fost încercat și de o școală primară din Quebec care a introdus un sistem de bănci-biciclete pentru a-i ajuta la învățare pe elevii hiperactivi. Conform declaraţiei unui specialist în „ortopedagogie” sau „pedagogie curativă”, copiii hiperactivi, în special cei diagnosticați cu ADHD, au mare nevoie să se mişte o pot face fără a-i deranja pe colegii lor.

Sursa: BoredPanda


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus