Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Distracţie neconvenţională: 7 idei prin care îţi poţi ţine copilul ocupat toată ziua

0
Distracţie neconvenţională:  7 idei prin care îţi poţi ţine copilul ocupat toată ziua
Sunt plini de energie, rezerve inepuizabile, prin urmare se plictisesc extrem de repede. Şi, cum orice părinte vrea să-şi ţină copiii cât mai mult timp departe de tablete şi telefoane, îţi propunem câteva soluţii ingenioase, care nici nu presupun o cheltuială foarte mare. Din contră, îţi poţi distra juniorii apelând la tot felul de materiale pe care le ai deja în casă.

Specialiştii recomandă ca toţi prichindeii să petreacă doar o oră în fata tabletei sau în faţa oricărui device cu ecran. Însă copiii sunt atraşi de jocuri şi desene animate, aşa că trebuie să le distragem atenţia cu alte provocări,  la fel de interesante şi de distractive. Şi cum nu ne putem permite să mergem cu ei la cinema ori la un loc de joacă indoor în fiecare zi, trebuie să-ţi transformi în casa în cel mai atractiv teren pentru ei. Cum? Iată 10 idei pe care ţi le propunem şi pe care le poţi pune în aplicare având un buget redus. Aproape gratis, dacă ai deja prin casă anumite materiale.

Fețe expresive din diferite obiecte

Adună toţi nasturii pe care nu-i mai foloseşti, mărgeluţe, capace de sticlă, şuruburi, cheiţele de la dozele de bere ori de suc şi orice alte obiecte mărunte pe care le poţi lipi cu uşurinţă pe cubuleţe de lemn, cu ajutorul unui pistol de lipit la cald. Provoacă-l pe cel mic să “construiască” diferite fețe. Nu doar că îl va ţine ocupat, însă este şi o bună metodă de a-I stimula imaginaţia şi de a-I dezvolta dexteritatea în acelaşi timp. Totodată, te poți folosi și de alte "accesorii" procurate din diferitele jocuri pentru copii: cărți de joc, pieselel de remi ori cele de domino... Nu trebuie decât să-ți lași imaginația să acționeze! 


Pictură neconvențională

Poţi amesteca gel de păr, cu coloranţi alimentari, cu ceva lipici, mai adaugă şi câteva paiete şi cu siguranţă îi vei stârni interesul copilului către un altfel de pictură. Şi rezultatul va fi unul surprinzător chiar şi pentru tine!


►Citește și  Cum să te joci de-a pictura: 5 idei amuzante


Cupe din ciocolată pentru înghețată

Ce copil nu adoră îngheţată?! Mai ales că se apropie vara… Ce zici de nişte cupe speciale şi dulci? Tot ce trebuie să faci este să topeşti nişte ciocolată, în care să scufinzi partea de jos a unui balon umflat în prealabil. Lasă ciocolata să se răcească şi să se întărească, iar apoi pune-l pe junior să spargă balonul. Şi gata cupa!


Labirint din cutii de carton

Dacă locuieşti la curte şi ai un pod generos şi liber ori una din camerele de la bloc este nemobilată, poţi construi cel mai atractiv labirint pentru copilul tău. Ai nevoie de multe cutii mari de carton, pe care să le desfaci în părţi separate, pe care le decupezi în funcţie de ce traseu îţi imaginezi şi… gata labirintul! Sigur juniorul va fi fascinat şi preocupat câteva ore bune!


Șotron în bucătărie

Ori în baie sau chiar în sufragerie! Bine, ar fi recomandat să locuieşti la parter ori la casă. Lipeşte cifrele pe gresie ori construieşte pătratele şotronului din autocolant colorat pe care îl poţi aplica cu uşurinţă pe parchet ori covor. Bineînţeles, un autocolant care se poate îndepărta apoi uşor şi fără urme!

►Citește și  Cum să construiești cele mai spectaculoase jucării din cutii de carton


Pictura cu palme și cu tălpi

Nu este o metodă nouă, însă funcţionează de fiecare dată, căci copiii adoră să-şi lase amprentele peste tot. Doar că o pot face în mod… organizat! Pe plânse de desen, după ce şi-au colorat palmele şi tălpile în nunatele preferate. Iar apoi îşi pot transforma urmele în ce desene vor ei.


Nor din săpun

Un experiment… auro-explicativ! De încercat doar sub supravegherea părinţilor! Tot ce trebuie să faci este să pui o bucată de săpun în cuptorul cu microunde şi să o încălzeşti la temperatura maximă. Grijă mare însă la timpul de încălzire.

Tu ce alte idei ai pus în practică?

Sursa: BrightSide

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus