Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Cum alegi cel mai bun pepene roşu pentru copilul tău: 5 indicii distractive

0
Cum alegi cel mai bun pepene roşu pentru copilul tău: 5 indicii distractive
Cu siguranţă, îţi aminteşti cum, în copilărie, părinţii tăi mergeau la piaţă şi cumpărau pepeni. Mari, rotunzi ori ovali, verzi, cu dungi ori fără… ritualul era acelaşi. Se făcea un “dop”, se degusta, se cântărea şi se consuma acasă cu o poftă de nestăpânit. Lucrurile nu prea s-au schimbat de atunci şi până acum, însă iată şi alte indicii care te pot ajuta să alegi cel mai bun pepene. Indicii pe care i le poți dezvălui şi juniorului tău!

Nu este suficient să loveşti uşor pepenele pe care vrei să-l cumperi şi să-l asculţi uşor cu urechea. Dacă “sună a gol”… e perfect! Se poate să greşeşti. Pe lângă acest truc, există şi alte “metode” pe care le poţi aplica atunci când vrei să cumperi un pepene roșu. Cei de la BrightSide au selectat câteva recomandări pe care le-au primit de la cultivatorii de pepeni. Indicii pe care le poţi aplica împreună cu juniorul tău şi care se pot transforma într-un joc distractiv.


1. Caută un loc galben pe suprafaţa pepenelui. Această pată se formează în timpul perioadei de creştere, prin urmare va indica fapul că pepenele a ajuns la maturitate. Cu cât este mai galbenă pata… cu atât este mai dulce!


2. Masculin ori feminin? Fermierii ştiu cel mai bine să deosebească un pepene zemos de unul… dulce. Cum? După „gen”! Există pepeni de gen “masculin” - cu formă prelungită şi care sunt, de obicei, foarte zemoşi - şi pepeni de gen “feminin”, sub formă de sferă, foarte dulci.

3. Greutatea contează! Pepenii care nu sunt copți suficient sunt mai grei decât ar trebui.


►Citește și  Răsfăț de vară: Limonadă de pepene roșu


4. Codița pepenului, un indiciu important. Dacă este uscată, atunci pepenele este copt și bun de consumat. Dacă este verde înseamnă ca nu s-a copt suficient și că nu este atât de dulce pe cât ți-ai dorit.


5. Cât de tare este învelișul? Apasă coaja pepenului, în diferite locuri, pe suprafața sa. Pe nicăieri nu trebuie să fie moale. Un pepene bun și dulce este cel care e tare ca o piatră.


Tu ce alte "metode" cunoști?

 

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus