Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Delicii de vară: 5 rețete cu pepene roșu

0
Delicii de vară: 5 rețete cu pepene roșu
Felii sau cubulețe, cu înghețată lângă ori în limonadă cu mentă... Acestea sunt formele sub care consumăm pepenele roșu, fructul-vedetă al verii. Însă acesta poate fi folosit ca ingredient principal și în alte combinații delicioase: salate, aperitive și, bineînțeles, desert. Descoperă în articol 5 rețete cu pepene roșu, cu care sigur îi vei cuceri pe toți membrii familiei, indiferent de vârstă!

Știai că un pahar cu suc de pepene, aproximativ 125 g, conţine 43 de calorii, 0 g grăsimi, 2 g sodiu, 11 g carbohidraţi şi 1 g fibre?  Pe lângă acestea are 17% vitamina A, 21% vitamina C, 2% fier, şi 1% calciu, ceea ce reprezintă necesarul zilnic pentru om. De aceea, acest fruct nu ar trebui să lipsească din dieta zilnică a copiilor. Însă, dacă aceștia s-au săturat să-l consume doar tăiat în felii ori cubulețe sau sub formă de limonadă, iată și alte rețete delicioase, selectate de pe Pinterest, în care pepenele roșu este ingredientul principal:

Salată grecească cu pepene roșu



Ingrediente:

  •  500 g pulpă de pepene roşu fără sâmburi
  •  180 g brânză moale de capră
  •  coaja rasă a unei portocale
  •  1 cutie frunze de rucola
  •  3 linguri ulei
  •  2 linguri suc proaspăt de portocale
  •  1 lingura suc de lămâie
  •  sare
  •  piper

Mod de preparare:

Pepenele se taie şi se curăţă, iar apoi se pune într-un castron peste frunzele de rucola. Peste el se fărâmiţează brânza şi se adaugă coaja de portocală. Amestecă separat uleiul, sucul de lamâie și cel de portocale împreună cu un praf de sare și de piper (după gust), iar sosul obținut se se toarnă peste pepene şi brânză. Se amestecă bine şi se ține în frigider 10 minute înainte de a fi servită.


► Citește și Pepenele roşu: 7 beneficii mai puţin cunoscute pentru copii


Salsa cu pepene roșu



Ingrediente:

  • 3 căni pepene roșu 
  • 3 lingurițe zahăr brun
  • sucul de la jumătate de lime
  • 2 linguri oțet din vin
  • 1 linguriță miere albine
  • 2 ardei grași tocați
  • 1 castravete mic
  • 1 ceapă roșie
  • 2 roșii
  • 2 ardei jalapeno
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 lingură busuioc tocat 
  • sare

Mod de preparare:

Amestecă într-un bol  sucul de lime, zahărul brun, oțetul, mierea și sarea după gust. Apoi adaugă pepenele tăiat în cuburi, roșiile, ardeiul tocat și restul ingredientelor. Se amestecă cu grijă totul și se lasă castronul la rece înainte de a servi. Salsa cu pepene roșu poate fi servită la diverse fripturi de porc sau pui, sau alături de quesadilla.


Granita cu pepene roșu



Ingrediente:

  • 1 lingură suc lime
  • 100g zahăr
  • 800g pepene roşu curăţat de seminţe

Mod de preparare:

Pasează toate ingredientele cu un blender până când obţii un amestec omogen. Apoi, toarnă totul într-o tavă metalică şi pune la congelator timp de 1 oră. După o oră, scoate din congelator, amestecă folosind o furculiţă şi zdrobeşte orice parte îngheţată. Nivelează şi pune din nou la congelator timp de 2 ore până când se întăreşte. Foloseşte o furculiţă pentru a răzui din amestecul îngheţat, astfel încât să obţii fulgi de granita. Acoperă şi pune la congelator până la servire.

Tort din pepene roșu



Ingrediente:

  • 1 pepene roşu (3-4kg), de preferat dintr-un soi fără sâmburi
  • 580ml smântână grasă pentru frişcă
  • 50g zahăr
  • seminţele de la 1 păstaie de vanilie
  • opţional: frunze de mentă proaspete

Mod de preparare:

Taie capetele pepenelui, cu ajutorul unui cuțit foarte bine ascuțit, astfel încât să obții forma unui cilindru. Curăță-l de coajă, inclusiv partea albă, având grijă să îi păstrezi forma frumoasă a unui tort. Din captele tăiate scobeşte cu un instrument special biluţe de miez de pepene. Apoi, bate smântâna cu zahărul adăugat treptat și seminţele de la păstaia de vanilie. La final, vei obţine o frişcă dulce şi parfumată.

Următorul pas: aşează pepenele curăţat pe un platou şi tapetează-l cu şerveţele de hârtie, astfel încât să absorbi umiditatea în exces. Întinde frişcă pe toată suprafaţa pepenelui. Aşează deasupra biluţele scobite mai devreme şi decorează cu frunze de mentă sau cu fructe de pădure și fulgi de migdale.

“Pizza” cu pepene roșu



Ingrediente:

  • o felie rotundă de pepene roşu, groasă de aproximativ 10 cm
  • 250 gr gem de căpşune
  • 100 gr fulgi de ciocolată albă
  • 100 gr stafide
  • 100 gr nuci tăiate bucăţele
  • 250 gr fulgi de cocos

Mod de preparare:

După ce a fost scursă bine de zeamă, bucata de pepene se taie în şase felii (ca la o pizza). Gemul de căpşune se pune pe deasupra feliilor de pepene şi se adăugă fulgii de ciocolată albă, stafidele, bucăţelele de nuci şi fulgii de cocos. Și gata!


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus