Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Admiterea la liceu, noi modificări: Ce importanță vor avea tezele naționale?

0
Admiterea la liceu, noi modificări:  Ce importanță vor avea tezele naționale?
După ce anul acesta examene orale de la Bacalaureat au fost modificate, iată că ar putea apărea schimbări și în cadrul admiterii la liceu. Noul ministru al Educaţiei, Valentin Popa, a anunţat la o întâlnire cu reprezentanţii părinţilor că doreşte ca media claselor 5-8, care acum contează în proporţie de 20% la admitere, să fie calculată doar din tezele de la materiile de bază: romană şi matematică pentru clasele a V-a, a VI-a şi a VII-a, plus istorie sau geografie în clasa a VIII-a. Aceste teze ar urma să devină testări naţionale.

Noul ministru al Educației, Valentin Popa, a prezentat în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţi ai părinţilor ideea că media claselor V-VIII, care contează în proporţie de 20% la admitere, să fie calculată doar din tezele de la materiile de bază, scrie portalinvatamant.ro.

Limba romană şi matematica pentru clasele a V-a, a VI-a şi a VII-a, plus istorie sau geografie în clasa a VIII-a vor fi aceste materii de bază. Aceste teze vor deveni teze naţionale, urmând să să se dea în acelaşi timp, cu subiect unic.

În același timp, însă, asociaţiile de părinţi cer revenirea la examenul de admitere şi renunţarea la evaluarea naţională. Există tot mai multe voci care spun că actualul sistem nu are relevantă, în condiţiile în care notele şi mediile din clasele V-VIII nu reflectă întotdeauna pregătirea reală a elevilor.

 Deocamdată modificarea admiterii la liceu este doar la stadiul de propunere, urmând să fie discutată cu partenerii sociali în perioada următoare.

Foto: Freepik

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus