Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Barbie cu jihab! Noul model de păpușă, creat după sportiva americană Ibtihaj Muhammad

0
Barbie cu jihab! Noul model de păpușă, creat după sportiva americană Ibtihaj Muhammad
Fetițele musulmane și nu doar ele au la dispoziție un nou model de Barbie, păpușa cu jihab. Aceasta a fost modelată după scrimera americană Ibtihaj Muhammad.

Păpuşa, creată după scrimera olimpică Ibtihaj Muhammad, a fost prezentată luni seară la gala Glamour Women of the Year de la New York, potrivit The New York Times.

În 1950, când Barbie şi-a făcut debutul, păpușa avea părul blond, piele albă şi accesorii la modă. Însă modelul a trecut prin multe schimbări de look de atunci, iar noua Barbie are pielea închisă la culoare, muşchi de atletă şi jihab. 

”Momentul perfect pentru a purta jihab este chiar aici”, a spus Muhammad arătând păpuşa în cadrul galei. 


Într-un interviu publicat marţi, sportiva în vârstă de 31 de ani îşi amintea cât de important a fost pentru ea în copilărie să se joace cu păpuşile - chiar şi atunci când se antrena - şi ”mă imaginam în locuri în care societatea îmi spunea că nu am voie”. 

Ea a subliniat faptul că apariţia unei păpuşi care întruchipează a femeie puternică musulmană reprezintă ceva ”revoluţionar”, mai ales în momente în care unele discursuri sunt încărcate de bigotism. 

Barbie cu jihab face parte din linia ”Shero” de păpuşi produse de Mattel, fiind inspirată de femeile care depăşesc barierele sociale, precum Misty Copeland, care a fost prima femeia afro-americană dansatoare principală la American Ballet Theater, dar şi modelul supraponderal Ashley Graham. 

Foto: Facebook


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus