Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Cât timp pot petrece copiii afară, în frig? Ghid orientativ pentru părinți

0
Cât timp pot petrece copiii afară, în frig? Ghid orientativ pentru părinți
Cum iarna pare că nu vrea să plece prea repede, chiar dacă, din punct de vedere calendaristic, primăvara a început, și cum școlile și grădinițele sunt închise în această perioadă, copiii își doresc să se joace afară, în zăpada. Este firesc! Însă părinții ar trebui să știe că timpul petrecut afară, când temperaturile sunt extrem de coborâte, depinde de vârsta copilului, temperatura şi intensitatea vântului. Descoperă în articol câteva recomandări care îi pot fi de mare folos copilului tău!

În zilele cu vânt puternic, temperatura mediului exterior este resimţită sub valoarea celei din termometre. Astfel, dacă meteorologii anunță – 6 grade Celsius, temeratura resimțită de noi poate fi și de  - 18 grade Celsiuis. În plus, vântul este un real pericol pentru copiii mici, cu vârsta de până la un an.

Iată un ghid orientativ despre cât timp pot petrece prichindeii afară, în frig, în funcție de temperaturile anunțate:

Când temperaturile ajung în jur de zero grade – Zona verde

De obicei, cei mici se pot mișca confortabil în jurul acestei temperaturi. Trebuie îmbrăcaţi bine, dar în niciun caz cu nasul și gura acoperite de fular.Cel mai bine este să-i îndemni să stea cu guriţa închisă şi se pot juca cu zăpadă fără probleme. Căciula, încălţările călduroase şi impermeabile, precum şi mănuşile de lână cu un deget, sunt obligatorii. Cum îți dai seama dacă le este foarte frig? Atenție la cum evaluezi temperatura corpului. De exemplu, cel care trage sania o să se simtă foarte bine în timp ce copilul, care stă în sanie nu face mişcare ca să se încălzească.

Cum poți verifica temperatura copilului?

Controlează-l cu degetul la ceafă. Este locul cel mai bun. Dacă este fiebinte și transpirat ar trebui să fie schimbat. Transpirația îl va face să-i fie frig foarte repede dacă se oprește din joacă. Așa că e momentul să mergeți acasă!

Nu uita de hidratare!

Hidratarea este foarte importantă, pentru toți copiii, cea mai bună soluție fiind un termos cu apă la temperatura de 18-20 de grade. Apa este necesară și pentru cei care stau și pentru cei care se joacă pentru ca este esențială pentru buna reglare a temperaturii corpului. Fără suc sau ceai îndulcit!

Cât timp pot petrece copiii afară, la zero grade?

La această temperatură, cei care nu merge pot sta afară circa 60 de minute, cei care se joacă şi se zbenguie în zăpadă nu mai mult de două ore. Dacă sunteți la munte, după două ore, este necesară o pauză la temperatură confortabilă (18-20 de grade) de cel puţin 30 de minute şi eventual haine uscate.

Atenție! Între momentul în care au încetat din joacă şi până când ajung în casă nu trebuie să treacă mult timp. În niciun caz mai mult de 15-20 de minute pentru că după acest interval o să li se facă frig. Jucaţi-vă în drum spre casă! 


Citește și Cum îi îmbrăcăm pe copii iarna? Fără fular la gură și pulovere groase



Când temperaturile ajung la de -7, -10 grade Celsius – Zona galbenă 

La aceste valori este necesară prudența! Joaca este încă permisă, dar copilul care se joacă cu zăpadă inhalează aer rece. În același timp, fularul la gură este contraindicat. Ar fi bine ca juniorul să respire, pe cât posibil, pe nas, iar intervalul de timp petrecut în aer liber să se reducă la cel mult 60 de minute pentru cei mari şi la 30 de minute pentru cei care nu merg.


Când temperaturile ajung sub – 10 grade Celsius – Zona roșie

Activităţile în aer liber şi ieşitul afară este contraindicat copiilor care nu merg. Prichindeii mai mari se pot juca în aer liber, dar în niciun caz mai mult de 30 de minute.


Alte recomandări pentru părinți 

  • În ce privește garderoba copiilor care ies la joacă, afară, iar temperaturile sunt extrem de coborâte, aplică “îmbrăcatul în straturi”. De exemplu, sunt mai călduroase două bluze mai subțiri puse una peste alta, una de bumbac și alta de lână, decât un singur pulover gros.
  • Fără prea mulți ciorapi! Piciorul trebuie să se poate mișca, dacă este imobilizat în gheață, din cauza ciorapilor groși o să-i fie frig.
  • Crema de protecție solară este obligatorie în zilele însorite la munte, căci razele solare reflectate de zăpadă pot fi la fel de periculoase ca în timpul verii!
  • Asigură-te că cei mici poartă încălțăminte care nu alunecă, cu talpă de cauciuc, care are model ce crește aderența.

Sursa: Parents

Foto: Freepik


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus