Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Pe locuri, fiţi gata, start la curăţenie! 3 jocuri pentru menaj distractiv

0
Pe locuri, fiţi gata, start la curăţenie! 3 jocuri pentru menaj distractiv
De obicei, la sfârşit de săptămână ai programată şi sesiunea de curăţenie. Mai ales prin camerele juniorilor. Însă cum îi poţi convinge să-şi facă ordine în dormitoare? Să-şi aşeze toate jucăriile şi toate cărţile la locul lor? Pare o misiune imposibilă, nu-i aşa? Nu însă dacă te foloseşti de… joacă! Vorbim cât se poate de serios. Curăţenia poate fi şi distractivă. Cum? Descoperă în articol 3 jocuri inedite prin care prichindeii tăi îşi pot face ordine în camere!

Cel mai uşor este să convingi un copil să facă un anumit lucru prin joc. Chiar şi curăţenie! Aşa că, dacă ai observat că în dormitorul juniorului tău dezordinea este omniprezentă, e momentul pentru… distracţie.

Descoperă mai jos 3 jocuri inedite prin care tu şi cei mici puteţi să faceţi curăţenie:

1. Temniţa jucăriilor

Care este jucăria preferată a copilului tău? Ursul din pluş? Maşinuţa roşie? Ori roboţelul din Transformers? Sau păpuşă cu nasuturei? O poţi transforma uşor într-un motiv de… curăţenie. Cum? O “trimiţi” la închisoare, într-o “temniţă” improvizată dintr-o cutie ori o pungă de cadouri. Iar juniorul o poate elibera din închisoare doar dacă îndeplineşte o anumită sarcină legată, bineînţeles, de curăţenie! Sarcinile sunt scrise pe carneţele: îmi pun lucrurile murdare în coşul cu rufe, îmi şterg masa de firmituri, strâng piesele de puzzle, ud florile etc. Juniorul alege un carneţel, îndeplineşte sarcina scrisă pe el şi jucăria are voie să părăsească închisoarea. Interesant, nu?!


2. Colectarea jucăriilor pe culori

Credem că nu există copil care să nu-şi arunce jucariiile peste tot după o sesiune de distracţie… Iar când îi ceri să le strângă, le îngrămădeşte pe toate, la un loc. Dar îi poţi propune o nouă provocare: să-şi strângă jucării de copii pe culori. Nu doar că le va aranja, dar se şi va distra în acelaşi timp!


►Citește și  Cum să te joci GRATIS: 9 jocuri de interior pentru copii și părinți


3. Stabileşte un nou record!

E în natura copiilor să adore competiile, concursurile de orice fel. Aşa că profită de acest aspect şi provoacă-l pe cel mic la… concurs. Uneori, poate să îi ia şi 2 ore ca să-şi strângă jucăriile. Iar, la sfârşit, te poţi trezi că este mai mare haos decât la început. Dar, dacă îl convingi să-şi depăşească recordul, adică să îi ia mai puţin timp să strângă jucăriile decât i-a luat ieri, vei obţine rezultate prompte!


Tu la ce alte jocuri apelezi atunci când vrei să-l determini pe junior să-şi facă ordine în cameră?

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus