Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Cum alegi bicicleta potrivită pentru copilul tău. Recomandări în funcție de vârstă

0
Cum alegi bicicleta potrivită pentru copilul tău. Recomandări în funcție de vârstă
Cum primăvara în sfârșit ș-a instalat și în țara noastră e momentul pentru a petrece cât mai mult timp în aer liber! Iar plimbările cu bicicleta sunt printre cele mai indicate forme d emișcare pentru prichindei. Te gândești să-i cumperi copilului tău un model pe două roți? Descoperă în articol câteva recomandări care te pot ajuta să faci alegerea potrivită!

Mai toți copii sunt fascințai de biciclete, nu?! Indiferent de vârstă, greutate, înălțime ori abilități sportive, mersul cu bicicleta nu ar trebui să lipsească din viața niciunui copil. Nu doar că reprezintă un mod distractiv de a-și petrece timpul liber, departe de ecranele gadgeturilor, dar acest tip de mișcare aduce și numeroase beneficii în creșterea și dezvoltarea unui prichindel, atât din punct de vedere fizic cât și psihic. Doar dacă există contraindicații medicale acest tip de mișcare ar trebui evitat.

Te-ai decis să-i cumperi prichindelului tău o bicicletă? Înainte de a o face ar fi bine să ți cont de anumite recomandări:

Alege bicicleta în funcţie de materialul din care este făcut cadrul

Ar fi bine să alegi unul făcut complet din aluminiu sau în mare parte, pentru că bicicleta să cântărească cât mai puţin.

Alege modelul în funcție de gen

Deşi mulţi ştiu acest lucru, nu este de neglijat criteriul de bază care diferenţiază bicicletele de băieţi de cele de fete – ţeava superioară sudata, în cazul băieţeilor.

Grijă la pedale!

Indiferent de vârstă, pedalele bicicletei trebuie să fie cât mai late şi cu suprafaţa aderentă. Este posibil, mai ales la început, că celor mici să le alunece piciorul de pe pedală, caz în care suprafaţa aderenta îl ţine în loc.

Atenție la jante!

O privire mai atentă la jante în momentul achiziţionării bicicletei este foarte importantă. Multe biciclete de calitate inferioară vin cu jantele descentrate, moment în care sabotul de frână calca greşit iar cel mic nu mai poate frana cum trebuie.

Cum alegi modelul de bicicletă în funcție de vârstă?


Dacă pentru copiii cu vârsta între 2-3 ani sunt recomandate tricicletele şi bicicletele cu diametru de până la 14 inch (36 cm), preşcolarii cu vârste între 3-5 ani se pot aventura pe o bicicletă de 16 inch (41 cm). Ajunşi în clasa I, vor constata că au nevoie de o “jucărie” nouă, cu roţi de 20 inch (50-51 cm), urmând ca de la 10 ani în sus să îşi schimbe bicicleta cu una de 26-28 de inch (66-70 cm).

Atenție la roțile ajutătoare!

Dacă prichindelul tău este începător și se teme un pic de bicicletă, vei avea nevoie de roți ajutătoare. Ai grijă să fie din cauciuc, nu din plastic şi evită-le pe cele colorate sau cu inscripţii. Deşi mult mai plăcute din punct de vedere vizual, cauciucurile colorate sunt tratate cu substanţe chimice şi deci nu prezintă siguranţă. 

Poți găsi un model potrivit pentru copilul tău accesând magazinul de biciclete

Și, totodată, nu uita de echipamentul de siguranță:


Spor la cumpărături! Și la cât mai multe plimbări pe două roți!Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus