Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Școala online: Care este cea mai bună variantă de laptop pentru copilul tău?

0
Școala online: Care este cea mai bună variantă de laptop pentru copilul tău?
În urma situației generate de noul coronavirus Covid-19, școala de acasă a devenit obligatorie pentru toți elevii din România. Însă, dincolo de o conexiune bună la internet și profesori pregătiți pentru a susține învățământul online, copiii au nevoie de tehnologie. Mai precis, au nevoie de un device propriu prin intermediul căruia să participe la lecțiile online și să-și realizeze temele. Dacă vrei să achiziționezi un laptop pentru juniorul tău, iată care sunt recomandările specialistului în IT...

În familiile în care nu există decât un singur laptop ori desktop pe care trebuie să-l folosească mai mulți copii și chiar și părinții, învățământul on line se desfășoară foarte greu. Prin urmare, este nevoie de achiziționarea a încă unui device. Dacă te afli într-o situație asemănătoare, iată care sunt recomandările specialistului în IT Romeo Duțu pentru a alege un laptop cu o configurație optimă dar și cu un buget limitat – sub 2.000 de lei.

Pentru operațiuni de citire/editare/comunicare/navigare este necesar un laptop cu caracteristici decente de performanță, care este dotat și cu o cameră web și microfon (deoarece cursurile se desfășoară interactiv prin conferințe LIVE audio/video).

Prima recomandare de laptop, cu un procesor de generație 10 de la Intel® Core™ i3-1005G1 (4M Cache, up to 3.40 GHz) dual-core și cu 4 căi de execuție, 8GB memorie DDR4, stocare SSD 512GB (pe port M.2 PCIe) cu transfer date de cel puţin 10 ori peste hardurile mecanice, camere web, microfon încorporat, răcire eficientă, posibilitate de extindere memorie (până la 12GB), posibilitate de adăugare încă un SSD/HDD de 2.5 inch, 4 porturi USB, display 15,6 inch, cu rezoluţie full hd (1920x1080 pixeli), greutate doar 1,9 Kg.

Achiziționați avantajos de aici - Laptop ASUS 15.6'' X509JA.

A doua recomandare este un laptop cu procesor de generație 8, procesor Intel® Core™ i3-8145U (4M Cache, up to 3.90 GHz), tot 8GB DDR4, și pe jumătate la stocare 256GB SSD, în rest cu aceleași caracteristici și posibilitate de extindere. Dar cel mai important cu aproximativ 15% mai ieftin ca primul.

Achiziționați avantajos de aici - Laptop ASUS 15.6'' X509FA.

A treia recomandare este un laptop cu procesor de generație 8, procesor Intel® Core™ i3-8145U (4M Cache, up to 3.90 GHz), pe jumătate memorie 4GB DDR4, pe jumătate la stocare 256GB SSD, în rest cu aceleași caracteristici și posibilitate de extindere. Dar cel mai important cu aproximativ 25% mai ieftin ca primul.

Achiziționați avantajos de aici - Laptop ASUS 15.6'' X509FA.


Programe necesare pentru cursuri și teme la școala online

Dincolo de configurarea optimă a unui laptop, sunt necesare mai multe programe (softuri) pentru desfășurarea în bune condiții a cursurilor online. Iată lista de programe utile, toate programele (softurile) sunt gratuite:

1. Un navigator de internet (browser) rapid, eficient, util - Chrome (produs de Google)

- descarcă de aici Google Chrome în limba română;

2. Un filtrul antireclamă, foarte util pentru a elimina pe cât posibil elementele perturbatoare din timpul navigării pe internet - AdBlock

- descarcă de aici Adblock;

3. Program de citire fișiere document PDF (Portable Document Format) - Adobe Reader

- descarcă de aici Adobe Reader în limba română;

4. Program de citire/editare/calcul/prezentare documente, așa numit pachet "Office" - Apache OpenOffice

- descarcă de aici Apache OpenOffice, aveți grijă să selectați varianta în engleză;

5. Antivirus pentru protecţie, există un antivirus românesc, printre cele mai bune din lume (eu consider că este cel mai bun), are și o versiune gratis - BitDefender

- descarcă aici antivirus Gratuit BitDefender

sau/și

- achiziționează versiunea completă cumpărând o licență antivirus BitDefender.


Contracost puteţi beneficia și de suport IT online.


Foto: Freepik


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus