Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Școala online: 7 recomandări și sfaturi pentru părinți din partea consilierului școlar

0
Școala online: 7 recomandări și sfaturi pentru părinți din partea consilierului școlar
Din păcate, tot mai mulți elevi din România au intrat în sistemul online. Nu este cea mai bună soluție pentru copii, însă în acest moment este singura alternativă pe care o avem la dispoziție. Ce pot face părinții pentru a-i ajuta pe copiii care învață on line? Descoperă în articol 10 recomadări de la consilierul școlar...

Din păcate, pandemia a schimbat total modul de învățare a copiilor, școala online devenind ceva obișuit în viața lor. În același timp, cursurile online se suprapun cu programul părinților car elucrează de acasă și care sunt nevoiți să se împartă între sarcinile de serviciu și problemele care apar în desfășurarea orelor online. 

Unii se adaptează mai ușor, alții și acum au probleme serioase. Nu există o rețetă magică, însă cu mai multă răbdare și cu o organizare mai eficientă școala online poate fi și eficientă. Descoperă care sunt recomandările consilierului şcolar profesor psihopedagog Maria Dima pentru părinții ai cărăr copii urmează cursurile în sistem online. 


Aveți grijă la garderobă!

Deși este mult mai comod să rămână în pijamale, cel mai bine ar fi să pregătiți uniformele și hainele școlare în avans. 


Verificați tehnologia

Mai precis, încărcați echipamentele digitale (laptopuri, tablete, telefoane etc.) cu o noapte înainte. Asigurați-vă că încărcătoarele și cablurile sunt depozitate într-o anumită zonă a casei, la sfârșitul zilei școlare.


Ziua bună se cunoaște de dimineață

Începeți ziua cu o igienă bună. Ținerea pasului cu obiceiurile zilnice bune vă va ajuta să dați tonul zilei. Asigurați-vă că juniorii se îmbracă și se spală pe dinți înainte de începerea cursurilor.


Spațiul de lucru

Creați un spațiu de lucru desemnat special pentru elev. Poate fi o zonă unde există un birou, o masă de familie sau orice zonă cu suficient spațiu de lucru. Deși sunteți acasă, creați o rutină din a dezinfecta cu soluții de tip Dettol spațiul de lucru, ce include și rechizite, manuale, cărți și alte materiale școlare. 

De asemenea, dacă zona de lucru este, de asemenea, un spațiu comun (cum ar fi masa din sufragerie), utilizați o cutie sau chiar un coș de rufe pentru a păstra instrumentele școlare, în cazul în care trebuie să le împacheteze și să le mute în fiecare zi.


Fără televizor!

Încercați să limitați distragerea atenției. Prin urmare, fără televizor în timpul orelor online, scoateți jucăriile din zona de învățare și limitați muzica de fundal.


Vorba dulce mult aduce

Nu vă zgârciți în a-i încurja și a le aprecia efortul! Au nevoie de încurajare. Tocmai de aceea ascultați  cu empatie motivele de bucurie, dar și pe cele de nemulțumire, pe care cei mici le au vizavi de școala online. 


Fiți la curent cu instrumentele online!

Indiferent de platforma pe care școala o folosește pentru cursurile online, Google Classroom sau Zoom, puneți-vă la punct cu instrumentele online pe care copii le folosesc. Există numeroase aplicații în aceste platforme care îi pot ajuta. Căutați tutoriale pe YouTube și exersați cu ei thnologia disponibilă.


Bonus... răbdare! Școala online nu este deloc ușoară nici pentru copii, nici pentru părinți.


Foto: Freepik


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus