Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

O nouă materie obligatorie în școli, pentru elevii scutiţi de Educaţie fizică şi sport

0
O nouă materie obligatorie în școli, pentru elevii scutiţi de Educaţie fizică şi sport
Toți elevii care nu fac Sportul la şcoală, fiind scutiţi din motive medicale, vor trebuie să înveţe şah. Hotărârea a fost anunţată deja de ministrul Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, şi va intra în vigoare în anul şcolar ce urmează să înceapă. În acest moment, sunt doar 2.500 de profesori pregătiţi să predea această disciplină.

Elevii scutiţi la orele de Educaţie fizică şi sport vor practică şahul conform unei hotărâri a ministrului Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, se arăta într-un comunicat de presă al Federaţiei Române de Şah, citat de portalinvatamant.ro.

 "Anunţăm, cu satisfacţie, faptul că introducerea şahului în sistemul românesc de învăţământ are o nouă componentă. Ne referim la faptul că elevii scutiţi de efort la orele de educaţie fizică vor face şah. Legat de acest subiect, ministrul Educaţiei Naţionale, profesorul universitar Valentin Popa a răspuns luni favorabil solicitării formulate în acest sens de Sorin Iacoban, preşedintele Federaţiei Române de Şah, şi Ionuţ Dobronauteanu, preşedinte adjunct al Federaţiei Europene de Şah.

Reamintim, în context, că pregătirea cadrelor didactice va fi făcută în colaborare cu Casa Corpului Didactic. Până în prezent, un număr de 2.500 de profesori de educaţie fizică şi sport au fost deja pregătiţi în acest sens", se arată în comunicatul citat. Reprezentanţii Federaţiei Române de Şah spun că încă nu pot afirma în ce măsură va fi implementat ordinul ministrului, iar asta pentru că nu există suficient personal instruit. 

 Prin intermediul programului intitulat "Educaţie prin şah", 500 de scoli din întreaga ţară au primit 5.000 de seturi de şah, precum şi manuale. Există deja programe şcolare pentru primii doi ani de studiu aprobate de către Ministerul Educaţiei Naţionale.

Această iniţiativă vine în contextul Declaraţiei Parlamentului European nr. 50/2011 privind introducerea şahului în sistemele de învăţământ ale ţărilor membre. În România, acest lucru a fost implementat în prima fază prin emiterea a două ordine ale Ministrului Educaţiei din 2014.


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus