Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Începe școala! Sfaturi practice pentru părinți

0
Începe școala! Sfaturi practice pentru părinți
Vacanța de vară se apropie de final, iar în magazine deja au apărut ofertele destinate începerii unui nou an școlar. Dacă deja ai fost atins de “febra” cumpărăturilor încearcă să chibzuiești un pic cheltuielile. Dacă nu ai făcut-o încă, descoperă mai jos câtva recomandări care îți pot fi de folos în pregătirea lucrurilor pentru școală.

Nu doar cumpărarea ghiozdanului și a rechizitelor sunt importante. Chiar dacă, în acest moment, nu se cunoaște culoarea scenariului după care se va începe școala, din cauza pandemiei cu Sars-COV-2, există destul de multe lucruri pe care un părinte trebuie să le rezolve.  

Cu un pic de organizare poți face aproape toate lucrurile într-o singură săptămână fără prea mari bătăi de cap. Dacă nu ai încă din partea învățătoarei ori din partea dirigintelui o listă cu rechizitele și manualele necesare noului an școlar ar fi bine să o soliciți deja. Și nu uita să adaugi un lego nou sau poți achiziționa cărți online pentru biblioteca școlarului. 

Însă, dincolo de această listă, există și alte lucruri pe care ar fi bine să le bifezi din timp!

Programări la medic

Deși nu știm încă în ce formă vor începe cursurile (fizic, hibrid sau on line) ar fi bine să mergi cu cel mic la controale de rutină la medicul de familie pentru a vedea dacă totul este în regulă. Apoi, este importantă și o verificare a danturii la stomatolog, dar și a vederii la un oftalmolog.

Bineînțeles, dacă există și alte probleme medicale atunci este bine să mergi cu el la medic.


Schimbă ora de culcare

În timpul verii, ora de culcare era uneori împinsă către miezul nopții. Deși cei mai mulți copii vor fi nemulțumiți și vor protesta, sfârșitul vacanței de vară înseamnă și revenirea la programul de școală. Aceasta include obligatoriu minimum 10 ore somn pentru copii, ceea ce înseamnă că la ora 21.00 cel târziu se va da stingerea. Ar fi bine să exersați noua oră de culcare cu cel puțin 10 zile înainte de 13 septembrie, când începe un nou an școlar.


Etichetează tot!

Dacă juniorul tău nu este în primul lui an de școală,știi deja că este necesar să pui etichete pe toate lucrurile lui. Există varianta în care îi scrii numele copilului cu un marker pe toate obiectele. De asemenea, poți achiziționa etichete autocolante speciale pentru școlari.


Verifică încălțămintea și îmbrăcămintea!

Pantofii și încălțămintea sport pentru școală trebuie verificate în primul rând dacă se mai potrivesc. Peste vară este posibil ca piciorul copilului să fi crescut și să fie nevoie să mergeți la cumpărături. Iar dacă tot achiziționați pantofi noi, ar fi bine să-i și poarte de câteva ori, ca să nu riștte niște bătături neplăcute în prima zi de școală. 

Totodată, este necesară și verificarea garderobei, indifeent dacă vorbim despre o uniformă anume sau lucrurile obișnuite pentru școală. Cei mai mulți copii, mai ales cei din ciclul primar, cresc ca din apă peste vară...


Schimbare de look

Dacă tot se apropie începerea școlii e necesară și o vizită pe la coafor sau frizer. Chiar dacă nu mai vorbim despre tunsorile scurte din vrea comunismului, părul trebuie să arate îngrijit. Sfatul este valabil atât pentru fete, cât și pentru băieți.


Nu uita de regulile de igienă!

Din păcate, pandemia generată de răspândirea virsului Sars-COV-2 u s-a terminat, iar începerea cursurilor cu prezență fizică în școli necesită respectare cu strictețe a regulilor de igienă. Reamintește-i copilului tău de regula numărul 1: spală-te pe mâini cel puțin 20 de secunde!

Foto: Freepik


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus