Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Elevii din București ar putea circula gratuit cu mijloacele de transport STB

0
Elevii din București ar putea circula gratuit cu mijloacele de transport STB
Potrivit unui proiect de hotărâre care urmează să fie dezbătut în următoarea şedinţă de Consiliu General al Capitalei,elevii din învăţământul preuniversitar obligatoriu care merg la şcoală în Bucureşti vor beneficia de gratuitate la utilizarea mijloacelor de transport ale Societăţii de Transport Bucureşti (fosta RATB).

"Se acordă gratuitate la transportul public local de călători pentru toţi elevii din învăţământul preuniversitar obligatoriu acreditat/autorizat care frecventează cursurile unei instituţii de învăţământ din municipiul Bucureşti, pe mijloacele de transport public de călători ale operatorilor de transport ce prestează servicii de transport pe raza teritorială a municipiului Bucureşti", se arată în proiectul de lege.

 În expunerea de motive, semnată de primarul general, Gabriela Firea, sunt citate prevederile art. 84 din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, conform căreia elevii din învăţământul preuniversitar acreditat/autorizat beneficiază de tarif redus cu minimum 50% pentru transportul în comun, de suprafaţă, naval şi subteran, precum şi pentru transportul intern auto, feroviar şi naval, pe tot parcursul anului calendaristic. 

 "Primăria Municipiului Bucureşti desfăşoară o activitate susţinută pentru a sprijini prin toate formele legale îmbunătăţirea condiţiilor în care se desfăşoară activitatea de învăţământ în municipiul Bucureşti, inclusiv atragerea călătorilor tineri către transportul de suprafaţă şi încurajarea utilizării transportului în comun în detrimentul vehiculului personal. Elevii din învăţământul preuniversitar obligatoriu trebuie să beneficieze de accesul liber la unităţile şcolare în care activează pe teritoriul municipiului Bucureşti. PMB şi operatorul propriu de transport au înregistrat de-a lungul anilor solicitări din partea cetăţenilor bucureşteni cu privire la acordarea transportului gratuit pentru elevii cu vârsta de până la 18 ani", prevede raportul de specialitate.

 Dacă hotărârea va fi aprobată, aceasta ar urma să intre în vigoare în termen de 60 de zile şi elevii ar beneficia începând de atunci de gratuitate pentru mijloacele de transport STB.


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus