Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Elevii care nu poartă mască de protecţie ar putea avea nota scăzută la purtare

0
Elevii care nu poartă mască de protecţie ar putea avea nota scăzută la purtare
Monica Anisie, ministrul Educaţiei, a declarat că elevii care nu vor purta masca în timpul orelor de curs riscă să aibă nota scăzută la purtare. Aceasta a subliniat că elevii sunt obligaţi să respecte regulamentul impus în şcoli, care prevede şi purtare măştii.

Ministru Educației  a fost întrebată ce i se poate întâmpla, în mod concret, unui elev care refuză să poarte masca de protecţie la şcoală. Monica Anisie a subliniat că riscul cel mai mare este că elevului respectiv să i se scadă nota la purtare.

 "Dacă un copil nu respectă regulile, trebuie să îi explice profesorul că este important să se gândească la pericolul pe care îl realizează faţă de cei din jurul lui, având în vedere faptul că există posibilitatea să aibă virusul respectiv.

 Există în regulamentul pentru organizarea şi funcţionarea unităţii de învăţământ prevederi cu privire la sancţionarea elevilor, de asemenea, în statutul elevului sunt prevăzute.

 Dacă vă uitaţi la noul regulament sunt prevederi şi pentru această perioadă. Noi am dat ordin de ministru, cu un nou regulament de organizare şi funcţionare a unităţii de învăţământ", a spus Monica Anisie.

"Nu există acum să spunem nişte sancţiuni care să vină în defavoarea elevului. În primul şi primul rând, noi trebuie să îi spunem elevului că risca să i se scadă nota la purtare. ştim că având un comportament neadecvat în spaţiul şcolii, din punctul ăsta de vedere, nerespectând măsurile, risca să i se scadă nota la purtare", a mai precizat Monica Anisie.

Foto: Freepik


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus