Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Înscrierile la grădinițe în anul școlar 2018-2019 pentru copiii nou-veniţi încep azi! Ce acte sunt necesare și care sunt criteriile de departajare

0
Înscrierile la grădinițe în anul școlar 2018-2019 pentru copiii nou-veniţi încep azi! Ce acte sunt necesare și care sunt criteriile de departajare
Înscrierea la grădiniţă în anul şcolar 2018-2019 pentru copiii nou-veniţi începe luni, 21 mai. Reînscrierea copiilor care merg acum la grădiniţă şi doresc să o frecventeze şi în următorul an de învăţământ a început deja în 7 mai.

Potrivit Ministerului Educaţiei, înscrierea copiilor cu vârste între 3 şi 6 ani are loc în două etape, succesiv, la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ.

Astfel, reînscrierea copiilor care frecventează grădiniţa în acest an şcolar şi doresc să o frecventeze şi în anul şcolar 2018-2019 a început în 7 mai, iar înscrierea copiilor nou-veniţi se va desfăşura de luni, 21 mai.

Orarul reînscrierilor şi înscrierilor va fi stabilit de conducerea unităţilor de învăţământ şi va fi afişat în fiecare grădiniţă, inclusiv pe site-ul acesteia şi eventual pe site-urile inspectoratelor şcolare.

Reprezentanţii ministerului precizează că ocuparea locurilor, după finalizarea procesului de reînscriere, se va face în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă, întâi grupa mare (copii de 5 ani), grupa mijlocie (copii de 4 ani) şi grupa mică (copii de 3 ani). În limita locurilor disponibile, pot fi înscrişi în grupa mică şi copii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 3 ani.

Actele necesare la înscrierea la grădiniţele de stat:

  • copii după buletinele părinţilor;
  • adeverinţa de la locul de muncă părinţi;
  • copie şi original certificat de naştere copil;
  • sentinţa de divorţ – copie, unde este cazul;
  • certificat deces-copie, unde este cazul.

În afară de actele de mai sus, în prima zi de grădiniţă va trebui să aveţi de la medicul de familie două analize: Aviz epidimiologic şi Exudat faringian. Atenţie! Exudatul faringian este valabil între 2 şi 7 zile, iar unele grădiniţe cer şi examen coproparazitologic şi coprobacteriologic. De aceea, este bine să vă interesaţi dacă la grădiniţă unde este înscris copilul, aveţi nevoie şi de analizele suplimentare.


► Citește și Primul an de grădiniță: Ce greșeli ar trebui să evite părinții


Criterii de departajare la înscrierea la grădinițele de stat:

Dacă numărul cererilor de înscriere este mai mare decât numărul locurilor libere, vor fi aplicate criteriile de departajare precum existenţa unui document care dovedeşte că un copil este orfan de ambii părinţi, existenţa unui document care dovedeşte că este orfan de un singur părinte, existenţa unui frate/a unei surori înmatriculat/înmatriculate în unitatea de învăţământ respectivă, existenţa unui certificat medical de încadrare în grad de handicap a copilului, acestea fiind criteriile generale de departajare.

Dacă acestea au fost epuizate, se vor aplica criteriile specifice de departajare, stabilite de fiecare unitate de învăţământ.

Foto: Freepik


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus