Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Decorațiuni din creioane colorate pentru camera copilului

0
Decorațiuni din creioane colorate pentru camera copilului
Culori cât mai vesele, mobilier practic, spațiiu de depozitare... și un strop de inspirație! Cam acestea sunt cele mai importante repere pentru oricare părinte în momentul în care se apucă de amenajarea camerei copilului său. Dacă și tu te pregătești să decorezi dormitorul juniorului, descoperă în articol câteva idei unde materia primă o reprezintă... creioanele colorate!

Sunt nelipsite din orice dormitor de copii, nu-i așa? În orice sertar sau pe orice raft din camera unui prochindel ai căuta, sigur găsești cel puțin un creion colorat! Copiii au acest “talent” de a folosi foarte multe creioane colorate și, după ce trec prin mai multe “vizite” în ascuțitoare, ajung să fie uitate printr-un colt. Ce poți face? Obiecte de decor, extreme de vesele, dar și de utile în amenajarea camerei copilului!

Iată 5 idei via Pinterest prin care poți transforma creioanele colorate în adevărate opera de artă:

1. Suport pentru ghiveci. Plantele sunt o bună sursă de oxigen în camera unui copil, dar, în același timp, pot aduce și alte beneficii pentru sănătatea juniorului. De exemplu, aloe vera, o plantă suculentă, campionă a purificării aerului din încăpere prin eliminarea formaldehidei, o substanţă cancerigenă care se găseşte în adezivul şi materialele din care sunt fabricate mochetele şi canapelele şi în mobilierul din semifabricate din lemn. 

Dacă ai o astfel de plantă, poți decora ghiveciul în care este așezată cu creioane colorate. Ai nevoie de creioane, bineînțeles, și un pistol de lipit la cald. De asemenea, și kalanchoe se va asorta perfect cu dormitorul copilului tău. 
2. Ramă foto. Cel mai simplu model pe care îl poți realiza împreună cu juniorul tău este să lipești creioanele colorate, resturile mici rămase după ce au fost îndelung utilizate, direct pe o ramă foto, preferabil din lemn. Și aici ai nevoie de un pistol de lipit la cald. 
3. Tablou realizat din creioane cerate topite. De ce ai nevoie? De multe creioane colorate cerate, însă nu le alege pe cele negre sau maro. Lipici, o coală albă de hârtie, un carton și un feon.  Ce trebuie să faci? Începe prin a lipi foaia de hârtie de carton, ca să fie mai fermă, ca un tablou. Apoi, lipeşti creioanele colorate în partea de sus a foii. Un efect special obții dacă pui mai multe de aceeaşi culoare unul lângă altul și formezi paleta curcubeului. De aceea e recomandat să dai deoparte creioanele negre și maro. Apoi  dă drumul la feon deasupra lor. Vei vedea că în câteva minute vor începe să se topească. Ţine foaia înclinată, astfel încât să obții “râuri” de culori diferite.

De ajutor îți poate fi și video-ul de mai jos:
4. Cutie din creioane colorate. Ai nevoie de o cutie din lemn, de dimensiuni mici spre medii. Un astfel de model simplu îl poți găsi la raionul de papetărie din orice hipermarket. La fel ca și în cazul ramei, folosește-te de pistolul de lipit la cald pentru a fixa creioanele pe toată suprafața cutiei. 
5. Monogramă. Ce-ai spune dacă pe unul dintre pereții din dormitorul copilului tău ai expune litera cu care începe numele prichindelului? Bineânțeles, realizată tot din creioane colorate. Poți imprima pe o coală A3 litera, iar apoi aranjează creioanele colorate și lipește-le ținând cont de particularitățile semnului grafic.  
Cum ți se par propunerile noastre?

Foto: Freepik; Pixabay


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus