Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Decoraţiuni de Halloween care pot fi pe placul întregii familii

0
Decoraţiuni de Halloween care pot fi pe placul întregii familii
Deși nu este o sărbătoare tradițională românească, copiii sunt fascinați de Halloween. Cu siguranță, nu toate aspectele acestui eveniment sunt potrivite culturii noastre, însă poți prelua o parte dintre ele. Dincolo de marketing, acest eveniment poate fi un bun pretext pentru a petrece timp de calitate cu juniorul tău. În ce fel? De exemplu, puteți confecționa împreună decorațiunile de Halloween. Și am ales pentru voi pe cele mai simpatice!

Chiar dacă noi, părinții, nu prea suntem atrași de această sărbătoare de import, copiii o adoră. Și le poți face pe plac, fără însă a ceda tuturor tentațiilor de marketing. Confecţionarea decoraţiunilor de Halloween reprezintă o idee grozavă pentru întreaga familie pentru că reprezintă totodată o oportunitate de a stimula dezvoltarea îndemânării şi creativităţii copilului, aventurându-vă în crearea celor mai simple, dar şi de efect decoruri pentru cămin.


Coroniţă pentru uşăPoate fi o decorațiune de toamnă, nu neapărat de Halloween. Așa că puteți confecționa o coroniţă, fie din frunze uscate şi crenguţe de copac, fie din pânză sau fetru colorat.Fantome din bidoaneBidoanele de apă sau de lapte goale se pot transforma în cele mai simpatice decoraţiuni de Halloween pentru casă. Și sunt și foarte ușor de realizat! Nu vă trebuie mai mult de câteva minute la dispoziţie şi un marker negru. Cu cât aveţi mai multe bidoane, cu atât puteţi crea o mulţime de chipuri de fantome simpatice, pe care le aranjaţi, la rând, lângă un perete şi le luminaţi cu câte o lanternă mică în interior.


Ghirlande coloratePoți alege cele mai simpatice personaje sau simboluri dintre cele specifice Halloween-ului – vrăjitoare drăguțe, pisici, dovlecei, fantome vesele etc. – și imprimă-le pe hârtie. Nu uita să-ți alimentezi cartușul imprimantei ca să nu ai parte de surprize! Poți găsi mai multe produse aici!

După ce ai imprimat desenele dorite, decupează-le împreună cu cel mic, apoi agățați-le pe sfori colorate. Pentru a vedea mai bine locurile unde tai cu foarfeca, poți apela la ajutorul unei lămpi de birou. Lumina difuză vă poate pune în dificultate!


Terariu tematicAi nevoie de un borcan de bucătărie cu capac pentru a-l transforma într-un terariu pentru Halloween. Pregăteşte baza terariului din pietre şi frunze uscate sau plante dispuse la întâmplare în borcan, apoi aşază strategic, din loc în loc, dovlecei de jucărie. Ori cu vreo figurină care să se încadreze în temă!


Dovleac în dantelăDacă nu vă plac figurile din dovlecii sculptați, îi puteți decora elegant cu ajutorul… dantelei! Este cea mai simplă şi ingenioasă metodă de a decora dovlecii pentru seara de Halloween!


Figurine de HalloweenAveţi nevoie de câteva cutii de conserve goale, ata colorată, lipici şi câteva bucăţi de material negru şi colorat. Lipiţi ata pe cutie, pe toată suprafaţa ei. Apoi decupaţi din materialul negru ochii, nasul şi gură, pe care le lipiţi peste aţă, realizând o față. Accesorizați cutiile în ce forme doriţi: dovleci sau chiar vrăjitoare.


Ce alte decoraţiuni de Halloween simple, rapide şi fără prea multe materiale necesare ai mai făcut împreună cu copiii tăi? 


Foto: Freepik; Pinterest


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus