Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Cum să faci mărțișoare reciclabile: 5 idei pentru copii și părinți

0
Cum să faci mărțișoare reciclabile: 5 idei pentru copii și părinți
Chiar dacă le întâlnești de cumpărat la orice colț de stradă ori în fiecare magazin, ce-ar fi dacă primăvara aceasta ai oferi celor dragi mărțișoare realizate chiar de tine și de cei mai simpatici asistență, copiii tăi?! Nu ai nevoie decât de materialele pe care le găsești prin casă, toate reciclabile, și de un strop de răbdare. Ideile ți le oferim noi!

1 Martie este foarte aproape şi, dacă ai ceva timp liber poţi confecţiona câteva mărtişoare frumoase pentru a le oferi ceva special celor dragi anul acesta. Bineînțeles, cu ajutor din partea prichindeilor tăi! Nu doar că îi vei implica într-o activitate practică, dar veți petrece și timp de calitate împreună! 

Iată 5 idei selectate de pe Pinterest, care te pot insipira să faci mărtişoare acasă uşor şi din materiale la îndemână:


Inimi din tub de hârtie igienică

Ia un tub de hârtie igienică, taie fâşii transversale de carton şi îndoaie-le în forma unei inimioare. Apoi înşiruie pe toată suprafaţa fir textil de culoare roşie şi albă. Inimioarele astfel rezultate le poţi uni cu un fir de mărţişor.


Flori și fluturași realizate cu tehnica quilling

Pentru a face mărtişoare prin tehinica quilling, nu ai nevoie decât de: carton colorat pentru suport, fâşii de quilling, ac de quilling, un perforator pentru rotunjit marginile şi aracet. Cerculeţele se rotesc pe acul de quilling, li se lipeşte marginea, apoi se ciupesc la un capăt sau la ambele pentru a le da forma necesară.


Brățări din sticle de plastic

Cu siguranță, fetițele vor fi încântate de acest tip de mărțișor! În luna Martie, fetele și femeile trebuie să poarte la mână un șnur roșu cu alb, însă poți modifica puțin această tradiție și să oferi brățări confecționate din cercuri tăiate din sticle de plastic.


Mărțișoare cu animale și flori din fetru
Dacă ai mai multe bucăți de fetru de diverse culori poți decupa numeroase forme de animale ori de flori pe care le poți decora apoi cu mărgeluțe ori chiar scoici pentru a obține modele de efect! Iar în cazul animăluțelor, ochii-abțibild pot fi de mare ajutor!


Figurine din fimo
Mărţişoarele din fimo (pastă polimerică) sunt foarte populare în ultimii ani. Pasta fimo se găseşte într-o mare varietate de culori, se modelează uşor, iar figurinele se coc la cuptor ca să se întărească.


Cum ți se par ideile noastre? Tu din ce alte materiale mai confecționezi mărțișoare?


Foto: PinterestSpune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus