Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

5 idei distractive de a picta cu hârtie creponată

0
 5 idei distractive de a picta cu hârtie creponată
Da, da! Ai citit bine! Chiar poți picta cu ajutorul fâșiilor de hârtie creponată. De la simpla aplicare a unor ghemotace pe o schiță până la imprimarea culorilor cu ajutorul benezilor colorate, hârtia creponată îți poate fi de mare ajutor când vrei o altfel de activitate creativă pentru prichindelul tău!

Cine a spus că un prichindel poate picta doar cu ajutorul acuarelelor?! Creativitatea celor mici nu cunoaște limite, mai ales dacă există adulți care să-i provoace! Tocmai de aceea ne-a gândit să-ți propunem o altă alternativă la fel de distractivă: hârtie creponată. Cum poți obține picturi inspirate? Iată 5 idei pe care le-am descoperit pe Pinterest și care îți pot fi de mare ajutor!

1. Tablou de primăvară cu ghemotoace
O idee ușor de pus în practică mai ales pentru grupele de copii mici, începând cu 2 ani. Și extrem de distractivă! Este genul de activitate care lasă copilul să lucreze liber şi la sfârşit să aibă parte de o mare surpriză. Ce trebuie să faci? Ar fi bine să ai pregătite din timp cocoloaşe din hârtie creponată de diferite culori. Apoi, prichindeii pot lipi, fiecare cum dorește, ghemotoacele colorate pe foaia lui, iar, la sfârşit, tu poți desena cu carioca, linii ce reprezintă tulpinile floricelelor, sau chiar trunchiuri de copaci.


2. Pictura cu hârtie creponată și apă
E nevoie de un pic de îndemânare, însă rezultatul final va fi unul spectaculos! E nevoie de o coală de hârtie specială pentru culorile de apă, iar hârtia creponată de diferite culori să fie tăiată în fâșii. Primul pas este să stropești cu apă suprafața de desen, iar apoi să așezi benzile din hârtie unele sub altele, pe verticală ori orizontală. După ce ți-ai creat propriul model, stropește bucățile din hârtie creponată până se îmbibă suficient de mult în culoare să începe să se disperseze pe coală. Cu ajutorul unui sucitor, presează ușor “tabloul” și lasă-l pe o suprafață plană între 5 și 15 minute, în funcție de cât de multă apă ai folosit. La sfârșit, îndepărtează cu atenție benzile și vei vedea, în sfârșit, care este rezultatul final! Succes!


3. Pictura cu hârtie creponată și apă, varianta rapidă
Dacă tehnica prezentată mai sus vi se pare prea complicată, există și varianta... mai rapidă! Ce trebuie să facă juniorul? Să rupă în bucățele hârtia colorată, să o așeze pe o coală de desn, iar apoi, cu ajutorul unei pensule înmuiate în apă, să ude încet bucățelele respective. După 5 minute, le poate îndepărata ușor... și gata!


4. Canvas Art
Tehnic vorbind, nu este o pictură propriu-zisă, ci un colaj cu hârtie preferată! Dar care poate fi la fel de spectaculos! Ai nevoie de apă, aracet sau lipici lichid alb, pânze gen Canvas, hârtie creponată și un trafalet de mici dimensiuni. Se amestecă o parte apă cu două părți de aracet și se amestecă până se combină bine. Apoi se acoperă pânza cu acest amestec.  Se așează benzile de hârtie creponată, lipind peste partea de sus. Odată ce ai terminat de lipit, pune pânza la soare și permite-i să se usuce. Uneori, poate dura și câteva ore!


5. Flori de câmp!
Este tot o formă de pictură cu hârtie creponată și apă, doar că poți reprezenta ceva concret, nu doar îmbinări de linii și culori. De exemplu, poți desena o floare cu tulpină și frunze. Practic, tai bucățile în formele dorite, le stropești cu apă, le lași la zvântat... și gata!


Cum ți se par ideile noastre?

Foto: Pinterest


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus