Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

În ce condiții vor putea copiii să cumpere online sau să-şi facă cont pe Facebook? Noul regulament, valabil din 2018

0
În ce condiții vor putea copiii să cumpere online sau să-şi facă cont pe Facebook? Noul regulament, valabil din 2018
Părinții îngrijorați de faptul că juniorii lor petrec prea mult timp pe rețelele de socializare sau că achiziționează produse online vor fi mai liniștiți. Un regulament european care va intra în vigoare de anul viitor şi în România ar putea să le facă viaţa mai uşoară.

Potrivit stirileprotv.ro,noul Regulament General de Protecția Datelor a intrat în vigoare pe data de 25 mai 2016 și va fi de directă aplicabilitate începând cu data de 25 mai 2018 – adică se va aplica în România fără mai fie nevoie ca autorităţile din ţara noastră să adopte şi alte măsuri.

O prevedere extrem de importantă este cea referitoare la minori, deoarece după introducerea regulamentului, copiii sub 16 ani nu îşi vor mai putea crea conturi pe reţele sociale, magazine online şi alte site-uri care cer date personale decât dacă au acordul părinţilor. Mai precis, Regulamentul prevede că „în ceea ce priveşte oferirea de servicii ale societăţii informaţionale în mod direct unui copil, prelucrarea datelor cu caracter personal ale unui copil este legală dacă copilul are cel puţin vârsta de 16 ani. Dacă copilul are sub vârsta de 16 ani, respectiva prelucrare este legală numai dacă şi în măsura în care consimţământul respectiv este acordat sau autorizat de titularul răspunderii părinteşti asupra copilului. Statele membre pot prevedea prin lege o vârstă inferioară în aceste scopuri, cu condiţia ca acea vârstă inferioară să nu fie mai mică de 13 ani.”

Regulamentul obligă companiile să verifice dacă acest acord chiar a fost dat de părinte

„Operatorul depune toate eforturile rezonabile pentru a verifica în astfel de cazuri că titularul răspunderii părinteşti a acordat sau a autorizat consimţământul, ţinând seama de tehnologiile disponibile”, se arată în act.

Foto: Freepik

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus