Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Cu bebe, la mare! Ce nu trebuie să-ți lipsească din geanta de plajă

0
Cu bebe, la mare! Ce nu trebuie să-ți lipsească din geanta de plajă
Cine nu-și dorește, mai ales în această perioadă cu temperaturi ridicate, o zi măcar la malul mării?! Toată familia, chiar și atunci când printre membrii ei se numără și un bebeluș! Prin urmare, dacă ai decis să mergi cu cel mic pe Litoral, descoperă în articol ce lucruri pentru bebe nu ar trebui să-ți lipsească din bagajul de plajă!

Copii mici... bagaje mari! Cam așa stau lucrurile când pleci la drum cu cei mici, nu-i așa?! Chiar și pentru o ieșire la plajă, tot e nevoie de multe produse, mai ales dacă mergi cu un bebeluș mai mare de 5 luni. Dacă ești la prima încercare, descoperă mai jos o listă cu produse desinate celui mic care își pot fi de folos pentru a avea o zi reușită pe malul mării.


Crema de protecţie solară

Cel mai important produs! Alege o crema care să aibă în compoziţie cât mai puţine chimicale şi conservanţi. Dar poți găsi și creme cu ingrediente naturale, extrem de importante pentru pielea fină a bebelușului tău. 


Scutece 

Deși există această “tradiție” de a ține bebelușii în pielea goală, la plajă, medicii pediatri nu recomandă deloc acest lucru. Pe parcursul timpului petrecut acolo cel mic îşi va face nevoile nu o dată, aşa că este foarte important să aibă un scutec pus. Iar pentru bălăceala din mare ori din piscina gonflabilă s-au inventat scutecele pentru înot, foarte bune şi practice.

De asemenea, nu uita de șervețelele umede, cu care să îl ştergi pe bebe în zonele în care se murdăreşte. 


Costum de baie 

Costumul de baie are şi el rolul de a mai ţine la distanţă efectele nedorite ale razelor de soare. Există pe piață costume din material anti-UV, platoşă pentru corp. În plus, ele acoperă o zonă mai mare a corpului decât o poate face un costum clasic. Totodată, dacă cel mic deja pășește, iar nisipul are şi nişte pietricele prin el, nişte papuci de plajă îi vor fi de mare ajutor celui mic, până se va obişnui cu el.

Bineînțeles,  sunt necesare și prosoape - minim două, mari şi absorbante. Unul dintre ele să fie cu glugă sau tip poncho. Acesta este foarte util în a rămâne la locul lui atunci când cel mic face tot felul de mişcări.


Jucării

Nu există bagaj de plajă pentru copii fără jucării! Mai ales când vorbim despre... bebeluși! Jucăriile nu doar că îl ţin pe cel mic ocupat, dar îl fac să integreze şi mai bine noul peisaj în programul lui de joacă. Pe lângă cele pentru plajă, ai grijă să nu lipsească din bagaj jucăriile preferate de cel mic, de acasă, care pot intra în contact cu apa şi nisipul.


Gustări

Fie că sunt fructe, piure pentru bebeluși, borcănaşe cu iaurt sau cereale și biscuiți pentru bebeluși, toate sunt mai mult decât perfecte pentru consumat pe plajă. Sunt nu doar gustări sănătoase, ci şi unele care pot fi uşor transportate și păstrate la umbră, într-o geantă termoizolantă. 


Pălărie

Un alt accesoriu obligatoriu, la plajă. Pălăria care se leagă sub bărbie sau care are o croială ce îi permite să stea fixată pe cap este obligatorie. Ea trebuie purtată tot timpul, chiar și sub umbrelă!


Pudră de talc

Extrem de utilă în a îndepărta de pe piele nisipul. Dacă nu găsești un duș pe plajă și nici nu ai la tine prea multă apă, cu pudra de talc vei reuşi să îndepărtezi uşor toate firele de nisip strânse pe palme și tălpi.


Spray anti-insecte

Un spray care să ţină la distanţă insectele este foarte util când ajungeţi cu bebe la mare. Acolo pot fi nu doar clasicii ţânţari, ci şi musculiţe antipatice, care nu îi dau pace celui mic.


Piscină gonflabilă

În situaţia în care bebe nu vrea să între în apă marii, dar e plin de chef de joacă, piscina este soluția ideală.  Poate să fie chiar foarte mică, puţin mai mare decât un lighean de rufe, aşadar cât să încapă prichindelul în ea. 


Haine de schimb

Când ai un bebeluș, nu pleci nicăieri fără haine de schimb! Chiar și la plajă!


Umbrela de soare

Dacă mergi într-un loc amenajt cu șezlonguri, nu ai nevoie de așa ceva. Dar, dacă alegi o plajă mai sălbatică, este foarte important să ai la tine un obiect de acest fel. El îl protejează de soare pe bebe, dar şi pe voi, şi se poate dovedi locul perfect sub care să aibă loc un pui de somn.


Apă

Niciun bagaj fără apă! Este extrem de important ca toți membrii familiei să fie hidratați, nu doar bebe! Iar apa este sfântă. Fără sucuri îndulcite!


Gata? Ai terminat de împachetat? Distracție plăcută cu bebe, la plajă!

Foto: Freepik


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus