Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Ziua Eșarfelor Colorate: Cum te poți implica în campania pentru copiii din secțiile de oncopediatrie

0
Ziua Eșarfelor Colorate: Cum te poți implica în campania pentru copiii din secțiile de oncopediatrie
Pe 12 octombrie, Mirela Retegan îi invită pe români să se solidarizeze cu toți copiii din secțiile de oncopediatrie din România. 12 Octombrie devine Ziua Eșarfelor Colorate, ziua în care românii arată că le pasă de copiii care se luptă cu cea mai urâtă boală.

Mirela  Retegan, fondatorul Zurli, i-a luat în ultimii 10 ani sub aripa ei pe Copiii cu Branule, iar acum pornește o nouă campanie dedicată lor.

Tanti Prezentatoarea din Gașca Zurli și-a propus ca până pe 12 octombrie să strângă banii necesari pentru achiziția a 1.000 de kituri de toamnă pentru copiii aflați în secțiile de oncopediatrie din țară.

“Ne-am propus ca anul acesta, să facem din ziua de 12 Octombrie o zi în care prietenii noștri mici, care se luptă cu cea mai grea provocare, să aibă parte de toată atenția noastră. Vrem să le facem bucurii celor peste 1000 de copii care sunt internați în spitalele din România. Vrem sa le pregătim un kit de toamnă ( cu pijamale, papuci, obiecte de igienă personală, cărți, jucării ), pe care Gașca Zurli să le ducă în fiecare secție.”, spune Mirela. 

În secțiile de oncopediatrie, cel mai purtat accesoriu este o eșarfă pe care cei mici o folosesc pentru a-și acoperi capul. În urma tratamentelor, primul care le dispare este zâmbetul de pe față, iar odată cu el și părul. Le rămâne însă speranța, neatinsă de tomografii, radioterapii, tratamente chimio. 

“În ziua de 12 Octombrie, invităm românii din toate colțurile lumii să poarte o eșarfă colorată, în semn de prietenie cu ei. Invităm orice om, instituție, firmă care dorește să ne sprijine în acest demers, să vină alături de noi.

Nimic nu e prea mult sau prea greu pentru a alina suferința acestor copii. Ei trebuie să știe că nu sunt singuri și că au un rol special în inimile noastre.

Românii sunt buni și cred din toată inima că ziua de 12 Octombrie o să rămână în calendarul acestui an ciudat ca o zi în care am pus inimă de la inimă și am adus zâmbetul pe chipul copiilor bolnavi de cancer și în sufletele familiilor.”, continuă Mirela Retegan, inițiatoarea proiectului.

Oamenii pot dona orice sumă doresc, oricât își permit, oriunde s-ar afla în lume. Mirela Retegan are în plan mai multe activități dedicate campaniei, pe care promite să le dezvăluie rând pe rând. 

Și tu poți ajuta la strângerea celor 1.000 de pachete pentru cei mai curajoși copii. Ei sunt cei pentru care copilăria înseamnă doar o nouă tură de citostatice, o nouă serie de perfuzii, injecții și cutii întregi de medicamente, analize zilnice și incertitudini.

Pe 12 octombrie, poartă  o eșarfă colorată în semn de solidaritate cu copiii bolnavi de cancer.

Fii alături de micii eroi și donează în campania care le va aduce un zâmbet Copiilor cu Branule din toate secțiile de oncopediatrie din România. 

DONEAZĂ.

Ziua Eșarfelor Colorate este o campanie inițiată de Mirela Retegan și susținută de Fundația Noua Generație.

Link donații Galantom.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus