Actrita are doua fetite si un baietel si a lansat, cu ceva timp in urma, The Kids' Cooking Academy, o scoala de gatit in Los Angeles, unde parintii pot invata alaturi de copiii lor cum sa prepare retete sanatoase si gustoase. De altfel, atunci cand gateste, Jennifer foloseste legume din propria ei gradina, pe care le-a plantat, bineinteles, alaturi cele doua pustoaice ale ei: Violet si Seraphina. Se pare ca reteta preferata a familiei, pe care nici macar Ben Affleck nu o refuza niciodata, este cartofi dulci cu sirop de artar. Iar atunci cand are mai mult timp la dispozitie, actorul gateste si el, sub atenta supraveghere a lui Jennifer. Iar “piesa lui de rezistenta” sunt aripioarele de pui la cuptor, chiar daca se considera un incepator intr-ale gatitului. Totodata, regizorului peliculei “Argo” s-a specializat si in mancare de bebelusi, mai ales de cand baietelul lor, Samuel, in varsta de aproape 2 ani, a trecut pe mancare diversificata.
Cartofi dulci cu sirop de artar
Ingrediente: 1 kg cartofi dulci, curatati si taiati bucatele, 1 lingurita ulei de masline, sare, 2 lingurite sirop de artar, 2 lingurite suc de lamaie.
Mod de preparare: Cartofii se pun intr-o tava de sticla si se stropesc cu ulei sis are, apoi se pun la cuptor pentru 25-30 de minute. Siropul de artar se bate bine cu sucul de lamaie, iar jumatate din acest amestec se toarna peste cartofi, care mai trebuie sa stea la cuptor inca 15-20 de minute. La servire, crusta aurie a cartofilor se stropeste cu restul de sirop.
Foto: www.myrecipes.com; www.celebitchy.com