Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Anamaria Ionescu, despre peripețiile unei mămici cu mult umor

1
Anamaria Ionescu, despre peripețiile unei mămici cu mult umor
Nu este deloc ușor pentru orice proaspătă mămică să aibă grijă de puiul ei în primele luni de viață. Nopți nedormite, griji, scutece, biberoane, colici… Însă poți trece mai ușor peste această perioadă dacă ai umor. Și cum Anamaria Ionescu, fosta prezentatoare a rubricii Meteo de la Antena 1, și soțul ei, Tudor de la Fly Project, dispun de rezerve inepuizabile de umor, viața de părinți e plină de aventuri hazlii. Iar personajul principal este Ilinca, fetița lor în vârstă de 3 luni și jumătate.

Dacă i-ați văzut măcar o dată pe Anamaria și pe Tudor împreună, în vreun reportaj la TV, ori ați citit despre ei în paginile vreunei reviste, sigur ați observat că umorul îi caracterizează. Mereu sunt puși pe șotii, se tachinează de fiecare dată și știu să facă haz de necaz. Nici ipostaza de părinți nu i-a schimbat din acest punct de vedere. Cum se descurcă ei, mai precis? Iată ce am aflat de la Anamaria...


Mămică de 3 luni... Bine ai venit în club! Cum ai caracteriza tu primele luni alături de Ilinca, fetița ta?  Din toate punctele de vedere...

Încă mi se pare că visez. Parcă sunt într-o altă viaţă, evident, mai frumoasă. Sunt o altă eu. Dar aş minţi să spun că totul este roz. Nu este deloc uşor să creşti un copil, însă încep să intru într-un ritm şi pe zi ce trece “munca” devine mai ușoară.

Care este povestea numelui ei? Cum l-ați ales? Sună ca un clinchet de clopoțel…

Nu este un nume pe care l-am ales atunci când am aflat că vom avea o fetiţă. La începutul relaţiei noastre ( adică acum 13 ani), am avut o discuţie despre copii şi atunci am hotărât că, dacă vom avea o fată, se va numi Ilinca. Aşadar, este un nume ales acum 13 ani.

Ce crezi că a schimbat la tine faptul că ai devenit mamă? Ai remarcat schimbări și la Tudor, fericitul tătic?

Eu m-am schimbat foarte mult... Aşa cum spuneam, am impresia că sunt într-o altă viaţă. Tot ce-mi doresc este să fiu sănătoasă ca să mă bucur de fiecare etapă prin care va trece copilul meu. Acum încep să observ schimbări şi la Tudor. Deşi are foarte multă treabă face tot posibilul să petreacă mai mult timp acasă cu noi.

Apropo de tătic... Cum se descurcă? Sau, din cauza concertelor, are „scutire”?

Are scutire, dar observ că începe să-i placă şi rolul de tată şi chiar se descurcă destul de bine (contrar aşteptărilor)!

Crezi că tăticii de fetițe sunt mai speciali decât cei de băieței? Ce îi diferențiază, din punctul tău de vedere?

Nu ştiu dacă sunt mai speciali, dar cred că sunt puţin mai sensibili.  Am observat acest lucru la tații de fete din jurul meu.

Ce trăsături a moștenit Ilinca de la voi? Din ce ai putut observat până acum…

Hmmmm...este greu de spus pentru că ea se tot schimba de la o zi la alta. La început toată lumea spunea că seamănă cu Tudor 100%. Acum îmi spun că începe să aibă trăsături şi de la mine. Adică ochii, gura, nasul...cu alte cuvinte, se face frumoasă! Glumesc! (râde) 

Tu și Tudor împărtășiți un umor pe care nu îl întâlnești prea des la cupluri… Sunteți la fel de glumeți și vizavi de ipostaza voastră de părinți?

Din fericire, nu ne-am pierdut umorul.

Hai să facem un exercițiu cu… umor! Ce crezi că nu ar putea face Tudor niciodată ca tătic?

Hahaha… este foarte simplu, nu ar schimba niciodată scutece!Dacă ar fi să vă asemănați cu niște personaje din desenele animate, care ar fi acelea? Și de ce?

Familia Flintstone. Pentru că familia noastră este una puţin trăsnită şi avem o viaţă plină de aventuri hazlii.

Ilinca are deja camera ei? Ai amenajat-o în vreun fel anume? Sau încă doarme cu voi?

Eu sunt pasionată de designul interior şi nu aş fi putut să nu mă implic în amenajarea camerei ei. Am vrut să aibă o cameră luminoasă în stilul scandinav şi mi-a ieşit exact aşa cum mi-am dorit. Încă din prima seară a dormit în camera ei.

Cum reacționează la muzică?

Se amuză.

Cât de mult te documentezi în ce privește parenting-ul? Sunt o mulțime de tendințe în acest moment...

Mă bazez mult pe instinct. Sigur că citesc şi mă informez, dar nu vreau să-mi cresc copilul după tendinţe.

Care este cea mai mare teamă a ta, în acest moment, ca mămică?

Nu ştiu exact. Îmi este teamă de foarte multe lucruri. Îmi doresc să fie sănătoasă şi să iau deciziile corecte în ceea ce o priveşte.

Și când revii pe micul ecran? Apropo de lumea refelctoarelor, dacă Ilinca își va dori să apară la televizor ori să devină cântăreață, cum vei reacționa?

Trebuie să recunosc că îmi este dor de televiziune, dar deocamdată mă concentrez pe creşterea micuţei. Eu voi fi de acord cu tot ceea ce o va face pe ea fericită.

Cătălina Matei

Foto: arhiva personală; Facebook

Intră în galeria foto și vezi mai multe imagini cu Anamaria și micuța Ilinca!

Galerie Foto

  • Anamaria Ionescu, despre peripețiile unei mămici cu mult umor
  • Anamaria Ionescu, despre peripețiile unei mămici cu mult umor
  • Anamaria Ionescu, despre peripețiile unei mămici cu mult umor
  • Anamaria Ionescu, despre peripețiile unei mămici cu mult umor
  • Anamaria Ionescu, despre peripețiile unei mămici cu mult umor
  • Anamaria Ionescu, despre peripețiile unei mămici cu mult umor

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus