Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Parcul Natural Comana

0
Parcul Natural Comana
Parcul Natural Comana

Adresa: Str. Gellu Naum nr. 608, com. Comana, Jud. Giurgiu

Tel: 0372998863

Web: www.comanaparc.ro

 

Daca te-ai saturat de aceleasi parcuri din Bucuresti si iti doresti un weekend cu un aer ceva mai special, plus ceva informatii interesante pentru copii, poti vizita la acest sfarsit de saptamana Parcul Natural Comana. Distanta rezonabila fata de Bucuresti il face usor accesibil locuitorilor Capitalei si cu siguranta ii va destinde suficient de mult cat sa fi meritat deplasarea pe cei 39 de kilometri.

 

Parcul Natural Comana a fost construit in scopul delimitarii dar si protejarii a doua zone foarte importante in Romania, Rezervatia Stiintifica de Ghimpe si Rezervatia Stiintifica de Bujor. Din 2004, acestora li s-a adaugat inca o rezervatie naturala – Balta Comana, o zona de protectie avifaunistica. Ceea ce inseamna ca cei care ajung aici, mari sau mici, vor avea sansa de a vedea in aceste zone exemplare desoebite de flori, animale si pasari. Mai exact 141 de specii de pasari, 13 specii de pesti, 31 de specii de mamifere, 8 specii de reptile si 8 specii de amfibieni, 20 de asociatii vegetale si peste 200 de specii si subspecii de plante, multe dintre cele enumerate mai sus fiind protejate atat la nivel national cat si international.

 

Daca rezervatiile de Ghimpe si cea de Bujor atrag foarte multi vizitatori pasionati de flora, trebuie stiut ca Balta Comana este cea de-a treia zona umeda ca importanta din Romania, dupa Balta Mare a Brailei si Delta Dunarii, iar din punct de vedere al biodiversitatii se afla pe locul al doilea dupa Delta Dunarii, ceea ce face extrem de interesanta o vizita aici.

 

Tot in zona Parcului Natural Comana, se poate vizita si Manastirea Comana, construita pe ruinele unei manastiri ridicata de Vlad Tepes. Si tot ca zona de interes deosebit trebuie mentionata si Rezervatia de Margaritar, un punct foarte atractiv. Se mai pot vizita Cabana Fantana cu Nuc, si in plus exista posibilitatea de a face si trasee turistice prin padure si de a vizita amenajari lacustre, desi relativ sumare aici, ca si plimbari cu barca pe lac, cu caiacul sau lotca.

De asemenea, pentru cei care doresc sa campeze in parcul Natural Comana, exista posibilitatea de a inchiria corturi si saci de dormit de la administratia parcului.

 

Galerie Foto

  • Parcul Natural Comana
  • Parcul Natural Comana
  • Parcul Natural Comana
  • Parcul Natural Comana
  • Parcul Natural Comana
  • Parcul Natural Comana
  • Parcul Natural Comana
  • Parcul Natural Comana
  • Parcul Natural Comana

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus