Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Parcul Al. I. Cuza

0
Parcul Al. I. Cuza
O oaza de verdeata si relaxare pentru locuitorii cartierelor Titan, Balta Alba si Dristor, Parcul Alexandru Ioan Cuza este una dintre cele mai incantatoare destinatii pentru familiile cu copii, dar si pentru tineri si adulti de toate varstele.

Unul dintre cele mai mari parcuri din Bucuresti, Parcul Alexandru Ioan Cuza (fostul parc Titan sau I.O.R) este o adevarata oaza de relaxare si incarcare a bateriilor pentru locuitorii din sectorul 3.

Situat foarte aproape de cartierele Dristor, Titan si Balta Alba, parcul Cuza este acum renovat si dotat cu o serie de facilitati care il fac sa fie si extrem de atragator nu doar un spatiu verde la indemana locuitorilor din zona.

Parcul este amenajat in jurul lacului Titan, impreuna cu care insumeaza o suprafata de 85 de hectare. Desi este unul dintre parcurile comuniste ale Capitalei, amenajat in perioada ceausista, cu greu se mai poate intrezari astazi ceva din era comunista, Parcul Cuza fiind unul dintre cele mai moderne si mai bine dotate parcuri bucurestene, cu echipamente si facilitati pentru toate varstele.

Aici, isi gasesc un loc perfect de intalnire atat skaterii, rollerii si bikerii cat si familistii care ies la plimbare cu copiii, sau bunicii care se intalnesc cu prietenii si vecinii de o viata la o tabla sau un sah pe bancutele si mesele special amenajate in parc. 


Asa cum era de asteptat, copiii au si ei parte in Parcul Cuza de locuri de joaca moderne, sigure, cu instalatii dintre cele mai noi si educative. De asemenea, copiii mai mari se pot bucura de terenuri de baschet, de tenis sau de fotbal, unde pot veni fie in grup, fie alaturi de parinti. Tot impreuna cu parintii, cei mici pot avea parte si de plimbari cu barca pe lac.

Lacul este impartit in doua zone, Lacul Titan 1 si Lacul Titan 2, iar cunoscatorii parcului stiu ca aici exista si cinci insule: Insula I.O.R, Insula Pensionarilor, Insula Cainilor, Insula Trandafirilor si Insula Inecatilor. 

Iarna, primaria sectorului 3 a amenajat in Parcul Alexandru Ioan Cuza si un patinoar in aer liber, atractia principala pentru sezonul rece. Patinoarul are o suprafata generoasa de 1200 de metri patrati si este amplasat in apropierea bisericii de lemn Pogorarea Sfantului Duh. Accesul la patinoar este liber, iar cei care nu dispun de echipamentele necesare isi pot inchiria patine de la centrul de inchirieri de langa patinoar pentru suma de 10 ron pentru doua ore de plimbare cu patinele. 

Pentru ca ii poarta numele cu cinste, parcul este vegheat la intrare de o statuie a domnitorului Alexandru Ioan Cuza, una dintre modernizarile care au avut loc in fostul parc  I.O.R in ultimii ani. 

Parcul Al. Ioan Cuza 
Adresa: Str. Baba Novac, sector 3

Galerie Foto

  • Parcul Al. I. Cuza
  • Parcul Al. I. Cuza
  • Parcul Al. I. Cuza
  • Parcul Al. I. Cuza
  • Parcul Al. I. Cuza

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus