Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Palatul Copiilor Sector 6

5
Palatul Copiilor Sector 6
Un adevarat Palat al Copiilor din sectorul 6, Conacul Golescu Grant - cunoscut si drept Conacul Belvedere - este unul dintre cele mai complexe centre destinate copiilor din sectorul 6, care isi gasesc aici locul perfect pentru descoperirea si dezvoltarea

Fostul Conac Golescu –Grant din cartierul Regie, o cladire istorica a Bucurestiului, este astazi un adevarat Palat al Copiilor din sectorul 6.

Inspirandu-se din popularitatea si utilitatea Palatului Copiilor din sectorul 4, o institutie cu o traditie foarte indelungata, autoritatile locale din sectorul 6 au decis transformarea unui fost conac, monument istoric de importanta majora, in Centrul de Recreere si Dezvoltare Personala „Conacul Golescu-Grant”, care isi propune sa fie un reper important pentru toti copiii din sectorul 6. Acestia pot gasi aici un loc unde sa isi puna in practica abilitatile si aptitudinile, pasiunile si talentele artistice, culturale, sportive si tehnico-stiintifice. 


Cladirea centrala a Centrului, odinioara cunoscut ca Palatul Belvedere sau Palatul Grant, adaposteste 12 sali de activitati, o sala de asteptare pentru parinti si una in care cei mici pot apela la consiliere psihologica. In plus, locatia are si o curte foarte spatioasa, unde este amenajat un loc de joaca dar si o pista de karting in toata puterea cuvantului. 


Dincolo de descoperirea si dezvoltarea aptitudinilor, dincolo de faptul ca ofera copiilor o sansa de a socializa si de a invata sa participe la actiuni de grup, Centrul isi propune si sa promoveze programele socio-educative ca o modalitate de adaptare, dezvoltare si responsabilizare a copiilor, dar si sa promoveze voluntariatul in randul tinerilor si adultilor. 


Pot gasi o poata deschisa la Centrul de Recreere si Dezvoltare Personala Conacul Golescu-Grant toti copiii din sectorul 6 cu varste cuprinse intre 4 si 18 ani, dar si tinerii cu varsta cuprinsa intre 18 si 26 de ani daca sunt beneficiari ai sistemului de protectie sociala, in sectorul 6. 


Din sfera culturala, copiii care vin la Centru pot opta pentru teatru, dans modern, muzica (canto sau chitara), arte plastice (pictura, arta grafica, modelaj si design vestimentar), din sfera sportiva pot alege sah sau karate, iar cand vine vorba despre stiinta si tehnica pot urma cursuri de initiere in calculatoare sau informatica. De asemenea, tot aici se pot studia limbi straine si orientare turistica. 


Centrul este deschis de luni pana vineri intre orele 8.00 si 20.00 si sambata si duminica intre 8.00 si 14.00.

Centrul de Recreere si Dezvoltare Personala „Conacul Golescu-Grant”
Adresa: Aleea Tibles nr. 64
Tel: 037.620.33.09

Localizare

Galerie Foto

  • Palatul Copiilor Sector 6
  • Palatul Copiilor Sector 6
  • Palatul Copiilor Sector 6
  • Palatul Copiilor Sector 6
  • Palatul Copiilor Sector 6

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus