Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

VIDEO Nu lăsați copiii singuri în mașină, pe timp de caniculă! Niciodată!

0
VIDEO Nu lăsați copiii singuri în mașină, pe timp de caniculă! Niciodată!
Mai ales în zilele toride, de vară, când temeratura din interiorul autoturismului paote fi mortală. Însă pericolul este la fel de mare și în zilele în care nu se anunță vreo alertă meteo, atunci când în exterior se înregidtrează și sub 27 de grade Celsius. De ce? Iată recomandările celor de la Departamentul Pentru Situații de Urgență…

Pe timpul caniculei, copiii sunt cei mai vulnerabili din cauză că temperatura lor corporală crește de trei până la cinci ori mai repede decât la un adult. Când temperatura corporală a unui copil atinge 40 de grade Celsius, organele interne încep să cedeze, iar la 41,6 grade poate surveni decesul.

În soare, mașinile se încing foarte repede, de aceea se pot petrece tragedii mai repede decât îți imaginezi.

Cât de cald poate fi în mașină? 

De exemplu, atunci când temperatura exterioară este de 26 de grade Celsius, după 20 de minute, în mașină se ajunge la 43 de grade. După 40 de minute, la 48 de grade. Iar după 60 de minute, în mașină se ajunge la o temperatură de 51 de grade.


► Citește și Soarele este periculos chiar şi sub umbrelă! Recomandările dermatologului


Iar aerul condiționat nu este o alternativă sănătoasă pentru cei mici, mai ales dacă sunt lăsați în mașină, cu motorul pornit. Aşa cum căldura în exces deshidratează copilul, şi aerul condiţionat are acelaşi efect. Tocami de aceea, chiar și în timpul călătorie cu mașina, trebuie să luăm în considerare acest aspect. Hidratarea este la fel de importantă.

Vezi în video-ul de mai jos o simulare a unei situații în care o mamă își lasă copilul singur în mașină, în timp ce ea merge la cumpărături. Din păcate, astfel de întâmplări sunt destul de frecvente. 


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus