Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Sănătate pentru prichindei în pași de dans! Beneficiile baletului pentru copii

0
Sănătate pentru prichindei în pași de dans! Beneficiile baletului pentru copii
Din punct de vedere al dezvoltării fizice și psihice a unui copil, mișcarea este la fel de importantă precum oxigenul și hrana. Când un copil face mișcare, organismul lui se va dezvolta sănătos și armonios, iar una dintre cele mai bune forme de mișcare este dansul. Baletul, în special pentru fetițe! Descoperă în articol care sunt beneficiile baletului pentru copii.

Mai toate fetițele, între 4 și 7 ani în special, sunt atrase de dans, șopăie mai mereu iar tutu-ul roz reprezintă “accesoriul” supreme. Mămicile de fetițe știu exact despre ce vorbim, nu-i așa?! 

În cazul în care copila își doreșt foarte mult să danseze, ar fi bine să iei în calcul și un curs de balet. De ce? Pentru că va aduce o mulțime de beneficii în viața copilului tău. În primul rând, baletul sporește concentrarea, dezvolta modul în care cei mici înțeleg muzica și ritmul.


Ce beneficii aduce baletul în dezvoltarea fizică a unui copil?

Ca oricare alt dans, baletul este solicitant din punct de vedere fizic. El îmbunătățește puterea mușchilor, flexibilitatea și abilitățile motrice ale copilului. Antrenamentul de balet o poate ajută pe fetiță să își coordoneze mișcările și îi corectează postura.

În plus, baletul este un dans care îmbină multe mișcări solicitate, iar astfel crește și nivelul de anduranță.


Ce beneficii aduce baletul în dezvoltarea emoțională a unui copil?

Pe lângă beneficiile fizice, baletul ajută și la dezvoltarea psihică a feţei tale. De exemplu, fetele care merg la balet sunt mai mândre și mai sigure pe ele, fapt care le ajută foarte mult și să mențină un nivel ridicat de încredere în sine. 


Ce beneficii aduce baletul în viața socială a unui copil?

Cursurile de balet sunt o modalitate cât se poate de utilă pentru copilul tău să își facă noi prieteni. Participarea regulată la cursuri îi poate ajuta pe cei mici să își facă noi prieteni și mai ales să își dezvolte abilitățile sociale. Baletul, dar și alte forme de dans sprijină munca în echipă, cooperare, încrederea și mai ales comunicarea. De asemenea,  îi va ajuta pe copii să își facă noi prieteni, să învingă timiditatea sau stânjenirea în situațiile sociale și să reducă temerile legate de faptul că sunt într-un grup și că trebuie să apară/ vorbească / danseze în fața unui public.


Baletul și educația

În același timp, naletul este unul din sporturile care oferă anumite beneficii educaționale sau cognitive. Cursul de balet expune copiii la o combinație de mișcare, muzică și performanță. Astfel, prin această expunere, copiii își sporesc conștiința senzorială, cunoașterea (atenția, memoria și învățarea). Acestea sunt abilități care îi ajută pe copii în toate domeniile vieții.


Și părinții pot face balet!

Cine a  zis că cei mari nu pot să se miște în pași de dans?! Participarea la un curs de balet pentru adulți este benefică pentru corp şi minte, indiferent de vârstă. Mai ales că există cursuri introductive care  oferă o clasă primitoare și prietenoasă pentru adulţi fără nicio experiență anterioară.

Așadar, vârsta nu trebuie să fie un impediment când vine vorba de a-ţi urma visul de a face balet. În plus, vei avea şi beneficii, dansul în orice formă a sa ajută la slăbit, la îmbunătăţirea flexibilităţii şi coordonării.


Prin urmare... cum ți se pare ideea de a participa la un curs de balet? 


Foto: Freepik


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus