Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Copiii pot învăţa să citească mai uşor lângă un câine

0
Copiii pot învăţa să citească mai uşor lângă un câine
Cât de importante sunt animalele de companie în viaţa copiilor noştri? Foarte. Prezenţa lor, mai ales cea a căţeilor, aduce mari beneficii dezvoltării cognitive a juniorilor, conform numeroaselor cercetări care s-au făcut în acest domeniu. Un studiu recent a demonstrat că prichindeii pot învăţa mult mai uşor să citească dacă lângă ei se afla un căţel.

Cercetătorii de la Universitatea din California au demonstrat ce beneficii poate aduce prezenţa unui câine în viaţa celor mici. Potrivit abcnews.go.com, experimentele au arătat că juniorii au mai multă încredere şi fac reale progrese în prezenţa unui câine.

Iar cei de la CNN au realizat şi un reportaj pe tema aceasta. Bailey, de exemplu, este un câine care practică cu talent meseria de ascultător. El este mereu prezent prin librăriile sau bibliotecile din Statele Unite, pentru a-i ajuta pe copii. Pentru că în compania lui, cei mici nu se simt atât de intimidaţi pe cât s-ar simţi în tovărăşia colegilor mai pricepuţi sau a adulţilor. El nu corectează învăţăcelul atunci când greşeşte, nu râde de el, nu-l ia peste picior şi nici nu adoarme în timpul lecturii.


►Citeste si  Pisica: efecte terapeutice in viata copiilor


Iar aceste “calităţi” îl fac pe prichindel să se perfecţioneze, pentru că îşi doreşte să-l facă pe căţel să înţeleagă ce citeşte el. Astfel, copilul se concentrează mai intens şi are grijă şi la intonaţie.

Mai există un factor important în uşurinţa cu care un copil învaţa să citească când lângă el este un patruped: presiunea arterială scade, ritmul cardiac la fel şi asta pentru ca interacţiunea cu un câine reduce stresul.

Voi aveţi un animal de companie?

Foto: 3milliondogs.com

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus