Unii părinți își doresc doar băieți. Alții – fetițe. Și mai sunt și cei care își doresc cu ardoare copii, nu contează ce sex au. Însă genul contează în ce privește nivelul de fericire al unei familii. Cel puțin aceasta este concluzia la care a ajuns un stdiu efectuat de oamenii de știință de la Universitatea londoneză Ulster. Cercetătorii au constatat că surorile pot schimba gradul de optimism, exprimarea emoţiilor şi deschiderea spre comunicare a fraţilor.
The Independent scrie într-un amplu articol că studiul a fost efectuat pe 571 tineri cu vârste cuprinse între 17 şi 25 de ani, constatând că cei care aveau surori au înregistrat niveluri mai ridicate ale gradului de fericire. Cum s-a desfășurat cercetarea? Participanţii au completat o serie de chestionare care au fost folosite pentru a evalua diferite aspecte, inclusiv sănătatea mintală şi nivelul de pozitivitate al fiecărui membru al familiei.
► Citește și Mamele își pedepsesc copiii mai des decât o fac tații. Rezultatele unui studiu
Se pare ca surorile au un rol important în încurajarea fraților spre a fi mai deschişi cu privire la trăirile şi sentimentele lor, ceea ce creşte şansele la o mai bună stare de sănătate mintală a tuturor membrilor familiei, cred cercetatorii. Se pare că existenţa unui copil de sex feminin încurajează comunicarea în cadrul familiilor, ştiindu-se faptul că băieţii sunt mai predispuşi la ascunderea sentimentelor şi emoţiilor.
Potrivit declarațiilor celor implicați în acest studiu, rezultatele au fost şi mai evidente în cazul familiile în care părinţii s-au despărţit.
În același timp, un alt studiu realizat de Universitatea Brigham Young, în care au fost analizate 395 de familii cu mai mult de un copil, a constatat că existenţa unui copil de sex feminin poate influenţa în bine ceilalţi membri, făcând-i mai predispuşi în a-i accepta pe cei din jur, crescând nivelul de bunătate şi generozitate.
Cum ți se par rezultatele aceste cercetări?