Ingrediente:
- 1 carof potrivit
- 2 morcovi
- 1 ceapă
- 1 ţelină mică
- 1 căpăţână potrivită de broccoli
- 1 cană şi jumătate de lapte
- 1 lingură de smântână
- sare și pătrunjel
Mod de preparare:
Rădăcinoasele se curță și se pun la fiert. Când sunt bine făcute, se aruncă jumătate din apa în care au fiert, apoi se adăugă laptele şi când fierbe totul din nou, se pune broccoli tăiat în bucăţele. Se lasă la fiert vreo 10 minute, la foc mic, sub capac. Totul se transformă în cremă. Se presară sare şi piper după gust şi când s-a răcorit puţin se adăugă smântână. La sfârșit, se pune pătrunjelul verde tocat mărunt şi se serveşte supa simplă sau cu pâine prăjită sub formă de crutoane.
Poftă bună!
Foto: Freepik