Ingrediente:
- 250 ml unt lăsat la încălzit
- 1 cana zahăr granulat
- 50 ml lapte
- 1 linguriţă esenţa de vanilie
- 1 ou
- 2 3/4 căni făină
- 1/4 cană cacao neîndulcită
- 1 pătrat de ciocolată de menaj neîndulcită, topită şi apoi răcită
- 3/4 linguriţă praf de copt
- 1/4 linguriţă bicarbonat de sodiu
Pentru cremă:
- 4 ceşti zahăr pudră
- 125 ml unt lăsat la încălzit
- 2 linguriţe vanilie
- 2 linguri lapte
- colorant alimentar - orice culoare dorită
Mod de preparare:
Pentru a pregăti această rețetă ai nevoie de 20 de minute, iar timpul de coacere, în funcție de tipul cuptorului, este de 30 de minute. Primul pas: Într-un vas mare, bate untul şi zahărul. Adăugă laptele, esenţa de vanilie şi oul, după care amestecă totul foarte bine. Pune faină, cacao, ciocolată topită, praful de copt şi bicarbonatul de sodiu. Amestecă totul până când obţii o compoziţie omogenă. Împarte aluatul în două şi înveleşte fiecare parte într-o pungă din plastic. Lasă compoziţia la frigider timp de 2 ore.
Următorul pas: Preîncălzeşte cuptorul. Rulează o parte din aluat pe o suprafaţă uşor pudrata cu făină - foaia de aluat trebuie să fie groasă de aproximativ 1 - 1.5 cm. Cu o formă specială pentru prăjituri, rotundă (poţi folosi în acest scop şi un pahar cu gură mai largă), taie cât mai multe cercuri de aluat. Apoi, aşază fursecurile pe o foaie sau o tavă de copt neunsă. Decupează centrul a jumătate din fursecurile rotunde cu alte forme de prăjituri, cu modele specifice Halloween-ului (dovleci, fantome, felinare etc.)Lasă toate fursecurile (rotunde şi decupate) la copt timp de aproximativ 10 minute sau până când sunt gata. Scoate prăjiturelele de pe foaia sau tava de copt şi lasă-le la răcit. Repetă această procedură până când ai epuizat tot aluatul.
Al treilea pas: Cât timp fursecurile se răcesc, prepară crema. Amestecă zahărul pudră, untul şi vanilia într-un vas de mici dimensiuni. Foloseşte mixerul la viteza minimă şi adăugă treptat laptele, până când compoziţia capătă consistenţă. Adăugă colorant alimentar în orice nuanţă doreşti şi amesteca mai departe. Toarnă 2 linguriţe de cremă pe spatele fiecărui fursec rotund, punându-i apoi "capac" fursecul decupat în formă specifică Halloween-ului.