Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Zumba pentru copii. Beneficiile mai puțin cunoscute ale unui nou stil de dans

0
Zumba pentru copii. Beneficiile mai puțin cunoscute ale unui nou stil de dans
Uneori, chiar și alegerea activităților pentru timpul liber se poate dovedi o decizie grea, nu-i așa? Cu atâtea opțiuni și noutăți la capitolul hobby-uri pentru copii, e posibil să te simți copleșit. Dacă te gândești la niște cursuri de dans pentru juniorii tăi, îți prezentăm beneficiile unei activități care a ajuns relativ recent și la noi în țară: zumba pentru copii.

Dansul este una dintre activitățile suverane, pe care experții în educație timpurie o recomandă cu prioritate pentru că dezvoltă abilități nebănuite în primii ani de viață. Dacă vrei să urmezi tendințele internaționale în materie de cursuri de dans pentru copii, ar trebui să știi că Zumba Kids a ajuns și în România.

Despre ce este această activitate și cum îl ajută pe copilul tău una sau două ore de dans pe săptămână, am aflat de la Carmen Șoșoiu, instructor la Edelweiss Centre- Dance Studio. Carmen deține o certificare internațională Zumba Fitness pentru adulți și copii, însă cursurile pentru cei mici sunt, de departe, preferatele ei.   

Ce este Zumba și la ce vârstă de practică?

Zumba este un program de fitness inspirat din dansurile latino și creat de către un cunoscut dansator columbian. 

Pentru că s-a bucurat de o ascensiune rapidă pe lista de preferințe a iubitorilor de mișcare, recent au fost create și două concepte Zumba pentru copii: Zumba Kids (7-11 ani) și Zumba Kids Jr (4-6 ani). 

Zumba pentru copii combină mișcarea, muzica, jocul și socializarea. Cursurile se desfășoară sub forma unei petreceri distractive cu un nivel înalt de energie, care conțin coregrafii speciale pentru copii, pe tipuri de muzică preferate de aceștia: hip-hop, reggaeton, cumbia și multe altele.

”Pașii și mișcările celor două programe de Zumba pentru copii sunt adaptate fiecărei categorii de vârstă, astfel încât să stimuleze abilitățile prioritare fiecărui stadiu de dezvoltare a copilului”, explică instructorul școlii de dans Edelweiss. Mai mult decât o activitate fizică pentru copii

Dansul  mărește puterea de concentrare a copiilor, intensifică metabolismul și sporește coordonarea. 

Însă orele de Zumba includ, pe lângă muzică și coregrafii, o secțiune educativă pe diverse teme, cum ar fi informații despre genuri muzicale, stiluri de dans și instrumente din întreaga lume. 

În plus,  orele de dans se desfășoară ca un joc interactiv, în care copiii socializează, învață să-i respecte pe ceilalți și să lucreze în echipă. 

Zumba ajută la stimularea încrederii de sine 

Am aflat de la Carmen că la Zumba nu există mișcări greșite. Copiii sunt încurajați să se miște așa cum simt pe ritmurile antrenante ale muzicii pentru a se încărca cu energie pozitivă și poftă de viață. Acțiunile lor sunt apreciate și încurajate, iar acest lucru le crește încrederea de sine. 

Sfatul instructorului pentru părinți

 „La Zumba, copiii nu vin pentru că trebuie, ci pentru că le place la nebunie! Chiar și așa, vă recomand ca înainte de a lua decizii pentru copiii voștri să participați la o oră demonstrativă și să îi cereți părerea. La școala unde predau, întotdeauna prima oră de dans este gratuită. Iar copiii abia așteaptă să revină la dans”, Carmen Șoșoiu. 


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus