Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Pauza de... distracție! 8 tipuri de jocuri simple și distractive pentru bebeluși

0
Pauza de... distracție!  8 tipuri de jocuri simple și distractive pentru bebeluși
Prin joacă învățăm, nu-i așa?! Chair și când vorbim despre bebeluși în vârstă doar de câteva săptămâni. Dacă în prima lună, puiul de om mai mult doarme și mănâncă, pe măsură ce crește apetitul pentru joacă se mărește și el. Cum te poți juca cu un bebeluș? Descoperă în articol 8 tipuri de jocuri simple și distractive pe care să le faci cu bebelușul tău.

Orice bebeluș adoră să se joace orice tip de joc care implică atenția și dragostea mamei. Dacă ai un pui care este începător în ceea ce privește jocul, trebuie să ții cont că repetarea este foarte importantă. Prin urmare, ține cont de faptul că multe jocuri nu vor funcționa de prima dată, deoarece intervalul de atenție al bebelușului variază mult în funcție de vârstă, temperament și starea de spirit a acestuia.

Mai precis, uneori, se poate bucura de un joc care durează mai mult de 20 de minute, în alte dăți se poate plictisi chiar și după 5 minute. Dacă bebelușul râde sau zâmbește, înseamnă că îi place jocul și vrea să se joace în continuare. Dacă tinde să se îndepărteze de tine, se uită în altă parte sau începe să plângă, este timpul să schimbi activitatea.

Iată 8 tipuri de jocuri simple și distractive pe care să le faci cu bebelușul tău:


Jocul ce implică dansul

Pornește muzica și începe să dansezi. Pentru mai multă distracție, ia-ți bebelușul în brațe și dansați împreună. Poți alege muzică antrenantă sau muzică pentru copii. Dacă puiul ți se pare prea greu, alege un model de cărucioare pentru copii de dimensiuni mai mici, pe care să-l poți manevra cu ușurință chiar și în casă.


Hei! Ce este pe capul meu?

Vei fi uimită de câtă distracție poți să ai parte doar cu lucrurile simple din casa ta. Iată ce poți face:

Leagă sau lipește niște panglici, țesături sau alte materiale pe o lingură de lemn și pune-o în fața copilului, pentru a se juca cu ea. Sau, după ce bebelușul tău și-a servit porțua de lapte praf, în cazul în care este alăptat cu formulă, poți transforma biberonul într-o jucărie care se rostogolește pe măsuță.


Eșarfa plutitoare 

Ia o eșarfă și arunc-o în aer și las-o să se așeze pe capul copilului. Efectul este garantat: hohote de râs care îți vor umple casa.


Baloane de săpun

Există ceva magic în privința baloanelor de săpun. Poți cumpăra un dispozitiv de făcut baloane de săpun pe care să-l reumpli cu amestec de apă și săpun lichid sau gel de duș.


Purcelușul

Atinge-i degetele de la picioare, pe rând, și spune-i: “Acest purceluș a mers astăzi la plimbare, acest purceluș a rămas acasă, acest purceluș s-a jucat toată ziua, și așa mai departe, pentru fiecare degețel”.

În timp ce spui ultima parte, ridică degetele tale pe burtica bebelușului și gâdilă-l ușor.


O să te prind!

Acest tip de joc se poate juca cu un bebeluș de 6 luni. Poziționează bebelușul pe pat sau în scaun, îndepărtează-te de el și spune-i, în timp ce vii către el, Te prind! Acoperă-l de pupici și îmbrățișări, iar în scurt timp îi vei putea observa zâmbetul larg.


Jocul pe burtică

Întinde o păturică sau un prosop și poziționează-ți copilul pe burtică. Rotește ușor păturica, în mișcări circulare.


Zboară, puiule!

Acest joc se poate juca în momentul în care bebelușul își poate ține capul sus. Ia-l în brațe și ridică-l în aer, însă fără mișcări bruște, care să-l sperie.


Distracție în cadă

 În jurul vârstei de 1 an, bebelușul nu mai este mulțumit doar să stea în cadă și să fie spălat. Micuții la această vârstă vor să se ridice, să stropească cu apă, să-ți prindă părul sau hainele, ori perdeaua de la duș.


Cum ți se par ideile noastre? 

Fotoș Freepik

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus