Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Ce activități outdoor le poți face... indoor! Ghid practic pe timp de pandemie

0
Ce activități outdoor le poți face... indoor! Ghid practic pe timp de pandemie
“Mami, mami! Vreau în parc cu bicicleta!” sau “Tati, de ce nu putem ieși afară cu trotineta?!”… Deja auzi întrebările acestea în fiecare zi, nu-i așa? Pentru că oricâte filme ar viziona, indiferent câte cărți ar citi ori câte jocuri on-line ar încerca nimic nu se compară cu joaca în aer liber. Însă distanțarea socială și izolarea la domiciliu, rezultate în urma pandemiei de COVID-19, nu se vor suspenda prea curând... Cum pot copiii, totuși, să se plimbe pe două roți (sau patru în cazul începătorilor) fără să părăsească domicilul? Sau să participe la o cursă cu obstacole? Sau chiar să joace hochei? Iată câteva idei puse în practică de alți părinți!

Dacă primele zile de izolare la domiciliu au fost percepute de cei mai mulți copii ca o avanpremieră a vacanței de primăvară, iată că prelungirea situației legate de pandemia de COVID-19 începe să fie din ce în ce mai greu tolerată de către cei mici. Deja s-au săturat de filme, jocuri on-line, activități casnice sau alte invenții și vor... afară! Cu bicicletele, cu trotinetele... Cum le poți îndeplini dorințele? 


Cu bicicleta pe balcon. Ori în sufragerie!

Dacă cei care locuiesc la curte și care au un spațiu cât de cât generos mai pot satisface plăcerea copiilor de a se plimba cu biciletele ori cu trotinetele, pentru cei care locuiesc la bloc acest lucru pare imposibil. De ce “pare”? Pentru că juniorii se pot plimba cu bicicletele chiar și în apartament.  Și nu vorbim aici despre biciletele medicinale.

Adulții sunt extrem de inventivi, mai ales când mulțumirea copilului îi aduce un moment de liniște. Un astfel de exemplu s-a viralizat zilele trecute pe rețelele sociale unde a circulat un filmuleț în care un părinte inventiv a apelat la adidași ca să-și plimbe fetițele cu biciletele, în aparatament bineînțeles! Cum așa? A pus câte un pantof sport în dreptul fiecărei roți ajutătoare și astfle cele două fetițe au pedalat în... gol! Așezate în fața televizorului. La fel poți face și tu, mai ales că poți găsi pe YouTube o mulțime de clipuri care să dea “impresia” că mergi pe un drum continuu…Mai există și suporturi special pe car ele poți comanda online dacă vrei ca juniorul tău să pedaleze… în gol. Chiar și tu poți încerca!Și chiar dacă nu se știe până când se va prelungi izolarea la domiciliu, poți începe de pe acum să cauți modele noi de biciclete pentru copii  sau, de ce nu, un model de trotinetă electrică pentru tine.  Astfel, în momentul în care pandemia se va sfârși și vom putea din nou să ne bucurăm de activitățile în aer liber, vom fi deja pregătiți și antrenați!


Exalton la tine în apartament!

Într-adevăr, cursele cu obstacole se numără printre preferatele copiilor, iar cele mai reușite se desfășoară afară. Însă poți organiza ceva distractive pentru prichindelul tău chiar și în casă. Doar se găsesc destule obstacole, nu?! Mai ai nevoie de bandă izolantă colorată, multă imaginative și… start! Te poți inspira și din video-ul de mai jos.Hochei… pe parchet

Copilul tău e pasionat de hochei? Ba chiar îl practică, însă acum îi duce dorul pentru că orice activitate sportive în echipe este interzisă? Îl poți antrena chiar în sufragerie, pe parchet. Cum așa? Ai nevoie de un cilindru, o placă de skateboard fără roti, crosa de hochei și o minge de hochei pe iarbă. Vezi în video-ul de mai jos cum un părinte inventiv a reușit să-și antreneze fiica pasionată de hochei!Voi ce activități faceți cu juniorii voștri cât timp sunteți izolați la domiciliu?

Foto: Freepik


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus