Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

1 Aprilie, Ziua Păcălelilor. Farse pe care le pot face copiii

13
1 Aprilie, Ziua Păcălelilor. Farse pe care le pot face copiii
Și părinții, de ce nu?! Prichindeilor le cam plac farsele, însă, pentru a avea o zi doar cu hohote de râs și fără incidente neplăcute ar fi bine să-l înveți pe cel mic să facă păcăleli adecvate pentru vârsta lui. Descoperă în articol câteva idei de farse pentru copii… cu acordul părinților!

Copiii adoră farsele. Uneori, însă, acestea se pot transforma în experiențe extrem de neplălcute, periculoase chiar. Chiar dacă este 1 Aprilie și azi este liber la păcăleli, este bine să-i explici celui mic că farsele pe care le va face nu trebuie să-i rănească pe cei din jur. Atât fizic, cât și psihic. Și, cum puterea exemplului este cea mai importantă, ar fi bine să-i dai tu câteva idei de pus în practică. 

Iată câteva idei de farse inofensive, dar amuzante:


Cafea/ceai cu sare

Este una dintre cele mai populare farse de 1 Aprilie! Cel mic trebui să-și pândească tatăl, de exemplu, și să-i pună o linguriţă de sare în loc de zahăr. Apoi, trebuie să îl urmărească atent şi să fie pe fază atunci când bea, pentru a-i striga în gura mare "păcăleală de 1 Aprilie".


Zahăr în mâncare

Dacă ai încercat deja farsa cu sarea, poți trece la nivelul următor: la zahăr! Mai precis, spune-I prichindelului tău să găsească momentul potrivit pentru a amesteca piureul său legumele cu zahăr şi să îl lase pe tătic să guste suficient din glumă, înainte de a-i spune "păcăleală de 1 Aprilie".


Mustăcioara din pasta de dinţi

Tot din categoria “farse clasice”! Poate și tu ai încercat-o de mai multe ori când erai copil, mai ales în tabere. Cel mic trebuie să se trezească înainte tuturor, să ia pasta de dinţi şi să înceapă să deseneze mustăţi celor celor care dorm.


Afișe lipite pe spate

O farsă pe care juniorul o poate face atât celor din familie cât și colegilor de la școală sau de la grădiniță. Tot ce trebuie să facă este să pregătească câteva post-it-uri cu mesaje amuzante "vreau o îmbrăţişare", "am nevoie de ajutor", "şşşt, sunt păcălit", astfel încât toţi din jurul lui să vină şi să facă ceea ce scrie în mesaj, iar ei să se minuneze de reacţiile lor.


Lipirea paharului de masă

O altă farsă cu efect garantat este lipirea capacului de toaletă sau a paharului de dulap. De exemplu, spune-i celui mic să se ofere să îi pună cafeaua sau apă în cana sau în pahar tăticului. Apoi, să lipească paharul de dulap sau de farfurie cu lipici de tip craft şi să îi invite să îl ia de pe masă. Cu siguranţă, se va lăsa cu ceva stropi aruncaţi peste tot.


Și nu uita! Farsele sunt amuzante atât timp cât sunt inofensive. Învață-l pe juniorul tău să nu întreacă măsura. Și… ai grijă! S-ar putea ca cea care cade în cursă să fii chiar tu!

Care a fost cea mai memorabilă farsă care ți-a fost făcută de-a lungul timpului? Așteptăm comentariile tale pe această pagină!

Foto: Freepik


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus