Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Muzeul National al Pompierilor

0
Muzeul National al Pompierilor
Cu siguranta in goana noastra de zi cu zi prin oras, cu totii am trecut macar o data pe langa celebra cladire a Foisorului de Foc, odinioara cea mai inalta cladire a Bucurestiului. Cati dintre noi am stiut insa ca aici salasluieste, si nu de ieri de azi, Muzeul National al Pompierilor?

Pentru ca tot a venit primavara si e timpul sa va scoateti juniorii din casa mai mult decat ati facut-o pana acum, ce ar fi sa le spuneti ca Bucurestiul este inca din anul 1963, si mai apoi din 1992, gazda a Muzeului Pompierilor, fiti convinsi ca nu veti scapa fara sa acordati macar o zi vizitei la Muzeu!


Foisorul de Foc este o cladire de 42 de metri inaltime, circulara, amplasata pe Bulevardul Ferdinand din Bucuresti, o zona dintre cele maicirculate ale Capitalei. 


Ce veti vedea aici? Foisorul insusi, ca turn de observare a incendiilor – cea mai inalta constructie a Bucurestiului la finele secolului al XIX-lea - este un obiectiv important, pentru ca aici atat copiii cat si adultii pot afla detalii importante din viata foisorului ca turn de supraveghere, util si necesar Bucurestiului pana in anul cand capitala a inceput sa se extinda cu cladiri tot mai inalte, dar si pana cand inventarea telefonului a facut inutila existenta unui turn de veghe. 


De asemenea, Muzeul National al Pompierilor, asa cum se numeste din anul 1992, adaposteste un patrimoniu foarte vast, din care nu lipsesc documente, fotografii vechi si foarte importante, decoratii si medalii dar si - ceea ce cu siguranta va face deliciul copiilor – mijloace de stingere a incendiilor, vehicule si ustensile – incepand din antichitatea romana si pana in zilele noastre -, dar si diferite uniforme de pompieri care au fost purtate cu onoare si mandrie de-a lungul timpului, arme si exponate specifice pompierilor.

Muzeul National al Pompierilor se intinde pe trei etaje, obtinute prin compartimentarea fostului Turn de Veghe, fara insa a-i stirbi din inaltimea initiala. In cladire a fost instalat si un lift, iar scara centrala a fost prelungita pana in partea de sus a Turnului.

Muzeul se poate vizita de luni pana vineri, intre orele 8.00 si 16.00, si sambata si duminica pentru grupuri organizate care se pot anunta in prealabil la numarul de telefon 021.252.28.84. Biletul de intrare costa 3 lei pentru adulti si 1,50 lei pentru elevi, studenti si pensionari, iar taxa de ghidaj este de 3 lei.

 

Muzeul National al Pompierilor

Adresa: Bd. Ferdinand nr.33, sector 2

Tel: 021.252.28.84

Web: www.muzeulpompierilor.ro

 

 

Localizare

Galerie Foto

  • Muzeul National al Pompierilor
  • Muzeul National al Pompierilor
  • Muzeul National al Pompierilor
  • Muzeul National al Pompierilor
  • Muzeul National al Pompierilor
  • Muzeul National al Pompierilor
  • Muzeul National al Pompierilor

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus