Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Muzeul Aviatiei

1
Muzeul Aviatiei
Muzeul Aviatiei

Adresa: Str. Fabrica de Glucoza, nr. 2, Bucuresti

Telefon: 021/232.04.04

Nu doar baietii viseaza sa devina aviatori, chiar si fetitele isi doresc, mai nou, sa piloteze avioane. Si, chiar daca isi doreste sa abordeze o alta meserie atunci cand “va fi mare”, o vizita la Muzeul Aviatiei din Bucuresti poate multumi orice copil, indiferent de varsta.

Infiintat in 1990, Muzeul Aviatie din Bucuresti adaposteste documente si fotografii inedite despre istoria aviatiei romanesti, obiecte care au apartinut pionierilor aviatiei romanesti precum Traian Vuia, Aurel Vlaicu sau Henri Coanda. Tot la acest muzeu ai ocazi sa vei si aparate inedite de zbor, rachete sau piese de artilerie.

 

Muzeul Aviatiei a fost infiintat in 1990 printr-o hotarare de Guvern, pentru a oferi publicului larg posibilitatea de a cunoaste cele mai importante momente ale aviatiei romanesti. Astfel, publicul are ocazia sa afle lucruri interesante despre Fortele Aeriene Romane prin intermediul documentelor, machetelor, fotografiilor si a altor materiale valoroase. Si, bineinteles, avioane!

Muzeul este impartit in trei sectii: Istoria aeronauticii nationale si universale, Tehnica de forte aeriene si Istoria rachetelor si a cercetarii spatiale. Ultima sectie se afla insa la Medias. Muzeul cuprinde 24 de colectii, cinci arhive documentare cu peste 15.000 de titluri. Multe dintre aceste documente au apartinut pionierilor din aeronautica romaneasca si mondiala.

Insa atrctia principala ramane parcul cu cele peste 60 de aeronave, piese de artilerie, rachete antiaeriene si radare.

Iar daca vremea de afara nu este deloc prietenoasa, iti poti plimba juniorii prin salile muzeului, denumite dupa marile personalitati din spatiul aerian romanesc. De exemplu, in

Sala Aurel Vlaicu poti vedea obiecte personale ale inventatorului, documente, brevete, scrisori, fotografii originale, masca mortuara. Sala Henri Coanda curpinde o colectie unica in lume, cu 80 de colete, diplome, pliante, fotografii, stenograme, insigne, manuscrise originale, scrisori si obiecte personale. Iar in Sala Traian Vuia sunt expuse documente despre istoria aeronauticii romane si universale.

Muzeul este deschis de marti pana vineri, intre orele 09.00 - 16.00, iar in zilele de sambata si duminica intre orele 10.00 - 17.00. Inainte de a vizita insa Muzeul Aviatiei trebuie sa tii cont ca un tur complet dureaza aproape patru ore.

 

Localizare

Galerie Foto

  • Muzeul Aviatiei
  • Muzeul Aviatiei
  • Muzeul Aviatiei
  • Muzeul Aviatiei
  • Muzeul Aviatiei
  • Muzeul Aviatiei
  • Muzeul Aviatiei
  • Muzeul Aviatiei
  • Muzeul Aviatiei

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus