Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București
  • Frumusete salbatica in gradina mea din oras
  • Frumusete salbatica in gradina mea din oras

Muzeul Antipa va invita sambata, 10 mai, la conferinta "Frumusete salbatica in gradina mea din oras" ce va fi sustinuta de catre muzeograful Mirela Dragos in Sala Multimedia.

Peste tot in lume, pierderea ariilor naturale este cauza disparitiei diferitelor specii de plante si animale. Organizatii guvernamentale si nonguvernamentale de protectie a mediului, biologi, peisagisti si toti iubitorii de natura isi dedica timpul si energia pentru a salva ce ne-a mai ramas.
Dar ce facem noi, restul, ca simpli locuitori ai planetei?
Putem si noi sa ne aducem mica noastra contributie imbunatatind chiar mediul in care traim, la oras, de exemplu. Cum putem aduce noi lumea salbatica in gradina noastra din spatele casei, in “gradina de pe balcon”, in gradina din jurul blocului, in spatiile verzi de joaca, sau in parcuri. Lucrurile sunt foarte simple, la indemana oricui. Nu necesita mult timp si nici multi bani, ci doar dragoste de natura si frumos.
Secretul este in a crea habitate cu plante autohtone care furnizeaza hrana, locuri de cuibarit, dar si zone cu apa pentru sustinerea lor, habitate cat mai aproape de cele naturale, pentru ca pasari, albine, fluturi si mici mamifere, nu numai sa ne viziteze, dar sa si locuiasca cu noi.
Pentru un plus de frumusete si viata salbatica, speciile de plante le putem alege nu doar pentru necesitatile animalelor de hrana si adapost, ci si dupa principiul estetic, decorul prin floare, frunza, talie, colorit in fiecare din cele patru anotimpuri, imbinand astfel utilul cu placutul.
Conferinta face parte din programul educational ‘’La Antipa, in spatele usilor inchise’’, iar participarea la eveniment se face pe baza biletului de vizitare a Muzeului: elevi si studenti – 5 lei, pensionari – 10 lei, adulti – 20 de lei.
Inscrierea participantilor se poate face in limita a 70 de locuri la telefon: 021.305.60.31 sau pe e-mail: florentinap@antipa.ro.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Inapoi sus