Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București
  • “Cu antren, de la roata pan’ la tren!” la Muzeul C.F.R.
  • “Cu antren, de la roata pan’ la tren!” la Muzeul C.F.R.

“Cu antren, de la roata pan’ la tren!” la Muzeul C.F.R.

Orice copil, cu precadere baietel, este pasionat de trenuri si adora sa aiba in camera sa cat mai multe sine si vagoane de tren pe care sa le puna in orice moment in miscare, in zgomote de roti. Incepand din data de 25 ianuarie, orice parinte dedicat slujirii idealurilor si dorintelor copilului sau va avea sansa de a-si introduce micul descoperitor in lumea fascinanta a mijloacelor de transport, cu ajutorul unei calatorii in timp catre primele mijloace de transport existente vreodata in lume.

Calatoria in timp va fi prilejuita de programul “Cu antren de la roata pan’ la tren” al asociatiei Da’ DeCe, care ii invita pe copii alaturi de parinti la Muzeul C.F.R. din Bucuresti in fiecare zi de sambata si duminica. Luand la pas fiecare sala a muzeului C.F.R. cei mici, dar si cei mari, vor face cunostinta rand pe rand cu toti stramosii trenului de astazi, intr-o lume de machete impresionante de locomotive, vagoane, automotoare. Muzeul mai cuprinde de asemenea si o serie intreaga de documente istorice si fotografii de arhiva care poate nu vor fi atat de mult pe placul copiilor, dar cu siguranta ii vor ajuta pe parinti atunci cand le vor spune celor mici povestea trenurilor de odinioara.

Odata cu vizita la muzeu, copiii vor invata despre cum se pun in miscare trenurile, cate tipuri de locomotive exista si cu ce combustibil se deplaseaza un tren. Ultima statie a calatoriei in timp va fi revenirea in prezent, cand cei mici vor parasi lumea de odinioara a trenurilor si vor iesi in Gara de Nord a zilelor noastre si vor da nas in nas cu trenurile moderne, cele pe care le folosim astazi pentru deplasari de mare viteza pe distante lungi.

Cei interesati pot participa la calatoria minunata in timp de la Muzeul C.F.R. doar pe baza de inscriere, care se poate face de luni pana vineri ora 16.00, la adresa de mail inscrieri@asociatiadadece.ro, precizand numele si varsta copilului si numele programuui de care sunteti interesat. Taxa de participare este de 50 de lei pentru un parinte si un copil, 70 de lei pentru trei membri si 80 de lei pentru o familie cu patru membri. Muzeul CFR se afla, unde in alta parte decat in zona Garii de Nord din Bucuresti, pe Calea Grivitei, nr. 193 B.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Inapoi sus