Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București
  • Arta florala si reciclare creativa
  • Arta florala si reciclare creativa
  • Arta florala si reciclare creativa

Arta florala si reciclare creativa

Copiii adora sa petreaca timp in aer liber, adora natura, asa cum adora si florile. In scopul unei si mai bune relatii a copiilor cu mediul inconjurator si a responsabilizarii lor vis-a-vis de natura prin joc, cei mici sunt asteptati in aceasta primavara  la un atelier de Arta florala si reciclare creativa.

 

Evenimentul, organizat de specialistii in design floral si peisagistica de la Flori de Gabroveni, Vegart Design in colaborare cu comunitatea Reciclare Creativa, isi propune sa promoveze un stil de viata responsabil. Conceptul evenimentului este “Gradini de poveste prin reciclare creativa – perspective estetice si notiuni de ecologie”. Cei mici vor avea sansa de a participa la crearea unei mini-gradini de poveste care sa ii inspire apoi sa o ingrijeasca si sa o intretina. Atelierul are la baza cateva idei esentiale: aceea ca cei mici trebuie sa inteleaga ce este reciclarea si de ce este nevoie de ea in societatea in care traim, aceea ca ei trebuie sa se implice activ in cunoasterea si protejarea mediului, iar parintii trebuie sa constientizeze ca prichindeii au nevoie de activitati creative extrascolare.

In cadrul atelierului, va fi organizata si o serie de mini-cursuri despre biodiversitate, in cadrul carora se va discuta despre circuitul apei in natura, interactiunea dintre insecte, pasari si animale, dar si despre parcuri si paduri urbane.

 

Atelierul va fi compus din trei module, programate pentru zilele de 22 februarie, 22 martie si 19 aprilie, ultimul dintre ele in cadrul programului scolar Saptamana Altfel. In prima etapa – desfasurata sub numele “Sa cream impreuna minigradina ta de poveste!” – copiii vor afla informatii importante despre gradinarit, plante, circuitul apei in natura, cat traiesc si de ce au nevoie plantele pentru viata. De asemenea, vor invata despre importanta reutilizarii in mod creativ a unor obiecte care si-au pierdut valoarea si urmeaza sa devina deseuri, urmand ca apoi sa planteze o mini-gradina de poveste cu ajutorul instructorilor peisagisti, gradina pe care apoi o vor lua acasa si o vor ingriji. Toate elementele de care au nevoie copiii pentru atelier sunt oferite de organizatorii evenimentului.

 

Cea de-a doua etapa de desfasurare a atelierului se numeste “Povestea din gradina”. In cadrul acestei etape cei mici vor trebui sa isi aduca la evaluare, peste o luna, mini-gradinita realizata in prima etapa si pe care a trebuit sa o ingrijeasca in tot acest timp. Urmatorul pas este realizarea de accesorii reciclate creativ, pentru gradina.

 

In cea de-a treia etapa – “Gradina urbana, povestea in care traim”, copiii vor vedea unde anume se situeaza gradinitele lor pe o Axa Verde a orasului si vor afla foarte multe lucruri importante despre protectia naturii in oras si biodiversitate urbana.

 

Scopul celor trei module este acela de a oferi copiilor o sansa de a descoperi ecologia si reciclarea creativa si de a-si imbunatati relatia cu natura prin joc si cunostinte acumulate. La finalul atelierului, copiii vor fi premiati pentru implicare si tenacitate, primind Diplome de participare si Titlul de Spiridisul Responsabil de Mediu.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Inapoi sus